2016-04-26 13:03:54• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló május 2-ig

Nézz bele programajánlónkba - bízunk benne, hogy te is találsz benne neked való programot!

Április 29-től a Ankora Cinemában


Robinson Crusoe - Kedd, a társaságfüggő papagáj egy csöpp egzotikus szigeten él vidám barátaival. Habár a sziget maga a paradicsom, Kedd semmi másról nem tud álmodozni, csak arról, hogy felfedezze a világot.

Egy hatalmas vihar után barátaival egy fura szerzetet találnak a parton: Robinson Crusoe-t. Kedd pedig egyből meglátja benne a lehetőséget, hogy más szigetekre is eljusson vele.

Több infó a filmekkel kapcsolatban, trailerek és kezdési időpontok a Grand Mall honlapján vagy ide kattintva.


Színház


A Harag György Társulat áprilisi műsorterve

29-én, pénteken, 19:00 órakor - BUBORÉKOK - a nagyváradi Szigligeti Színház vendégjátéka - I. (választható) bérlet

30-án, szombaton, 19:00 órakor - BUBORÉKOK - a nagyváradi Szigligeti Színház vendégjátéka - II. (választható) bérlet


Filharmónia


Április 28-án csütörtökön 18.30-tól a Filharmónia termében zongoraestet tartanak. Közreműködik Alexandra Prodaniuc zongoraművésznő.


Kiállítás


Április 14-én nyílt meg a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Képzőművészeti Galériájában Estan Katalin szatmárnémeti festőművész kiállítása.

Az új városközpontban található képzőművészeti galériában láthatók Olteanu Maria festőművésznő alkotásai. Részletek itt.

A Szatmár Megyei Múzeumban április 26-át 15 órától a neves szatmárnémeti grafikus, pedagógus és helytörténész, Muhi Sándor kiállítása látható. Tárlatának címe: Muhi Sándor. Hiposztázisok - Az értékközvetítő.


Rákóczi megemlékezés


Április 29-30-án, a hónap utolsó pénteki és szombati napján lesz az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület által szervezett Szatmár megyei Rákóczi-megemlékezés. A történelmi tanácskozás április 29-én, pénteken délután a Szatmár Megyei Múzeum II. emeleti dísztermében lesz. A Majtényi-síkon tartott hagyományos főhajtásra pedig április 30-án, szombaton kerül sor. Részletek itt.


Hit és Gyógyítás


Hit és Gyógyítás előadást tartanak most is a hónap utolsó pénteki napján. A hit rész meghivottja a Láncos  templom református lelkipásztora, Szilágyi Balázs lesz. Az orvosi rész előadója dr.Kovács Enikő Magyarországról, aki a gyógyító gombákról értekezik. A hangulatfelelősök ezúttal a Rédai testvérek lesznek, akik csodálatos zongorajátékukkal szeretnék elkápráztatni a nagyérdeműt... Helyszín: A Németi Református Templom gyülekezeti terme, kezdési időpont 18 óra.


Focimeccs


A Szatmárnémeti Olimpia a második ligás labdarúgóbajnokság alsóházi rájátszásának következő fordulójában április 30-án 11 órai kezdettel a Tatrangi Unirea csapatát látja vendégül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: