2016-01-19 13:12:19• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló január 25-ig

Nézz bele programajánlónkba - bízunk benne, hogy te is találsz benne neked való programot!

Január 22-től a Grand Mall Cinemában


A visszatérő (The Revenant) - A visszatérő megtörtént események alapján készült. Magával ragadó, hátborzongató film egy férfi küzdelméről, a minden rettenet ellenére legyőzhetetlen élni akarásról és a teljes esélytelenséggel is dacoló emberi szellemről.

Hugh Glassra (Leonardo DiCaprio) a még feltérképezetlen amerikai vadonban rátámad egy medve: társa, John Fitzgerald (Tom Hardy) szándékosan tagadja meg a segítséget és magára hagyja őt a kietlen, dermesztő rengetegben. Glass hihetetlen erőfeszítéssel dacol a természet és az ember kegyetlenségével. Őrületes kalandokat él túl, egymaga vág keresztül hegyen, erdőn, folyón és hómezőn, hogy bosszút álljon.

Az 5. hullám (The 5th Wave) - Sötétség. Rombolás. Járvány. Invázió. És ez csak a kezdet. Eddig négy hullámot kellett kibírniuk a Föld lakóinak. Az idegenek nem kérdeznek, nem magyaráznak. Megfosztják az emberiséget az energiájuktól, a földdel teszik egyenlővé a városaikat, betegségeket küldenek rájuk, és támadásba lendülnek. De a legrosszabb még hátravan.
Az érkezők emberi alakot tudnak felvenni. Így már a legyőzöttek közötti bizalomnak is vége, senki nem tudhatja, hogy embertársa nem az ellenség ügynöke-e. Egy kamaszlány azonban nem törődik azzal, hogy semmi esélye. Amikor elrabolják az öccsét, a nyomába ered, és makacs elszántsága minden támadót meglep. Reménytelen, őrült harca során egy srác az egyetlen segítsége. Csak az nem biztos, hogy ember-e egyáltalán.

Az 5. hulám

Több infó a filmekkel kapcsolatban, trailerek és kezdési időpontok a Grand Mall honlapján vagy ide kattintva.


Filharmónia


Január 21-én, csütörtökön 18.30-tól szimfonikus koncertet tartanak a filharmóniában. A zenekart Hermann Szabolcs karmester vezényli, a koncert szólistája pedig Stefan Simonca Oprita hegedűművész.


Színház


A Harag György Színtársulat januári műsorterve:

20-án, szerdán, 19:00 órakor - MÁGNÁS MISKA - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti, nagyterem - bérletszünet

23-án, szerdán, 10:00 órakor - BABSZEM JANKÓ - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti, nagyterem - Szigligeti Ede-bérlet

24-én, csütörtökön, 17:00 órakor - RONCSDERBY - Szatmárnémeti Északi Színház Ács Alajos Játékszín - bemutató - bérletszünet (Méhes Kati egyéni előadása - X. Magyar Kultúra Hete)

29-én, pénteken, 17:00 órakor - JÚLIA - Szatmárnémeti Északi Színház Ács Alajos Játékszín - bemutató - bérletszünet (Rappert-Vencz Stella egyéni előadása - X. Magyar Kultúra Hete)

31-én, vasárnap, 18:00 órakor - JÖVŐRE, VELED, UGYANITT - Kulturális Központ, Tasnád - Nóti Károly bérlet

A színház a műsorváltoztatás jogát fenntartja!


Kiállítás


A Szatmár Megyei Múzeum képzőművészeti részlegén Lia és Gheorghe Paul Trifu festőművészek közös tárlata látható.

Január 21-én, 16 órakor Fóris Katalin képzőművészeti kiállításának megnyitóját tartják a Szatmár Megyei Tanács Képzőművészeti Galériájába.

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal galériájában festészeti és szobrászati kiállítás látható. Részletek itt.


A Magyar Kultúra Hete


A hét január 22-én, pénteken 18 órakor, a Magyar Kultúra Napján kezdődik a Szakszervezetek Művelődési Házának előcsarnokában Kovács Emil Lajos festőművész tárlatának megnyitójával. Ezt a budapesti Magyar Állami Népi Együttes fellépése követi 19 órától, Megidézett Kárpátalja címmel.

Szombaton a G. M. Zamfirescu Művelődési Központ termében a kölcseys diákszínjátszók adják elő A kőszívű ember fiai című darabot 10 órai kezdettel, 19 órától pedig a Dinu Lipatti Filharmóniában fog koncertezni a magyarországi verséneklő-együttes, a Misztrál. Koncertjük címe: Tenni az Isten felé pár lépést...

Vasárnap, január 24-én 17 órától az Ács Alajos Játékszínben mutatja be Méhes Kati, a Harag György Színtársulat művésze a Roncsderby című, Aldobolyi Nagy György dalaival fűszerezett "vidám geronto-showt". 19 órától a zenében élő hagyományokat eleveníti majd fel a filharmónia koncerttermében Kovács Nóri és a Motiva zenekar.

Január 25-én 17 órai kezdettel a csíkszeredai Márdirosz Ágnes tart balladaestet Szép Fehér Annácska címmel a G. M. Zamfirescu Művelődési Központban, 19 órától pedig a Szakszervezetek Művelődési Házának nagytermében mutatják be a Kakuk Marci című zenés vígjátékot a Csíki Játékszín előadásában.

A jegyárakat itt találod.


Éjszakai fürdőzés az Aquastarban


Január 23-án, szombaton újra éjszakai fürdőzésre várják az érdeklődőket az Aquastar Élmény- és Gyógyfürdőben. A részletekért kattints ide.

Éjszakai fürdőzést tartanak január 23-án az Aquastarban

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: