2015-12-02 13:15:12• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló december 7-ig

Nézz bele programajánlónkba - bízunk benne, hogy te is találsz benne neked való programot!

December 4-től a Grand Mall Cinemában


A tenger szívében (In the Heart of the Sea) - A természet visszavág. Egy feldühödött, óriási ámbráscet a Csendes-óceán déli részén rátámad az Essex nevű amerikai bálnavadászhajóra, és a 238 tonnás vitorlás elsüllyed. A húsztagú legénység három csónakban vág neki a végtelen víznek. Félnek, hogy az útjukba eső szigeteken kannibálokkal találkoznak, ezért a Dél-Amerikai partot veszik célba. 3000 mérföldnyi út áll előttük.

Victor Frankenstein - A radikális elveket valló ifjú tudós, Victor Frankenstein (McAvoy) és a szintén ragyogó elméjű pártfogoltja, Igor Strausman (Radcliffe) közös elképzelésen osztoznak a halhatatlanságot kutató kísérleteikben, amellyel az emberiség javát kívánják szolgálni. Azonban Victor túl messzire megy, s elharapódzó megszállottsága szörnyű következményekkel jár. Csak Igor barátja hozhatja őt vissza az őrület szakadékának széléről, s mentheti meg ezáltal saját borzalmas kreatúrájától.

Több infó a filmekkel kapcsolatban, trailerek és kezdési időpontok a Grand Mall honlapján vagy ide kattintva.


Filharmónia


December 3-án 18.30-tól kamarazenei koncert lesz a Dinu Lipatti Filharmóniában. Fellép Duffek Mihály zongoraművész, Fátyol Rudolf hegedűművész és Molnár Zsolt gordonkaművész.


Színház


A Harag György Színtársulat decemberi műsorterve:

December 2-án, szerdán, 17 órától - Anton Pavlovics Csehov: Sirály - Kölcsey Ferenc-bérlet
December 4-én, pénteken, 19 órától - Bernard Slade: Jövőre, veled, ugyanitt - Szakszervezetek Művelődési Háza, kisterem - I. (választható) bérlet


Kiállítás


Banyi Szilárd, Erli Maria Tünde, Nyárádi Enikő és Szodoray Parádi Hajnalka szatmárnémeti képzőművészek festménykiállítása látható a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Képzőművészeti Galériájába.

A Pho-T0ne kiállítássorozatban, az Old Place-ben ez alkalommal Babos Katinka mutatja be a székelyföldi Nagyponkon készült fotóit Nagyponk - Egy csipet csodaország címmel.

ScuLP-T0ne címmel újabb tárlatsorozat indult: District 15 kultúr-romkocsmában Zillmann Imola és Varga Ewald ifjú szobrászok alkotásait láthatjuk.

Vadásztrófeákból és egyéb, vadászathoz köthető tárgyakból látható kiállítás a Vécsey-házban kedden, 15 órától kezdődően. Részletek itt.


Mikulásnap az új főtéren


December 4-én a szatmárnémeti Gödörben egész napos Mikulás bulival ünnepeljük meg a téli ünnepkör kezdetét. Napközben a kicsiknek mikulásnapi programokkal kedveskednek, később a The Hats, Auth Csilla és Kökény Attila lép fel. Részletek itt.


A szatmári népzene helye a színpadon


A Bartók Béla Kulturális Egyesület pénteken 17 órai kezdettel újabb előadást tart a Dinu Lipatti Filharmóniában. Ezen fellép majd a Bartók-kórus. Több olyan művet fognak előadni, amit az egyesület tagja és zenetanár, Fejér Kálmán gyűjtött és dolgozott fel. Az előadáson fellép továbbá a Székesegyház kórusa és a Református lelkészkórus, Higyed Gyöngyi vezényletével. Meghívást kapott és itt lesz Szatmárnémetiben egy marosvásárhelyi kórus is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: