2016-08-02 12:45:01• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló augusztus 8-ig

Nézz bele programajánlónkba - bízunk benne, hogy te is találsz benne neked való programot!

Az Ankora Cinemában


Szellemirtók (Ghostbusters) - Szellemek még mindig vannak, és szellemirtókra is szükség van. Az új szellemet Paul Feig ereszti ki a palackból, aki Melissa McCarthy-val a főszerepben az elmúlt évek legnagyobb vígjátékait hozta tető alá: Nekik köszönhetjük a Koszorúslányokat a Női szerveket és A kémet is. Az új szellemirtókban három nő alakítja New York megmentőit, de az eredeti filmek sztárjai is mind visszatérnek - és persze jönnek a digitális forradalomnak megfelelően felturbózott földöntúli lények is!

Jason Bourne - Matt Damon visszatér legikonikusabb szerepében, mint Jason Bourne. A Bourne csapda és A Bourne ultimátum rendezője, Paul Greengrass áll ismét a kamerák mögé a nagysikerű akció sorozat újabb izgalmas, látványos fejezetéhez, melyben a CIA leghalálosabb ügynöke előjön az árnyékból.

Rossz anyák (Bad Moms) - Anyának lenni nem könnyű feladat. Amynek (Mila Kunis) látszólag tökéletes az élete, csodás otthonában éldegél a férjével, két eminens gyerekével, gyönyörűen néz ki, és a munkahelyén is folyamatosan helyt áll. De egy nap eljön az a pillanat, amikor besokall a napi rutintól, a ráháruló feladatoktól és a szülői munkaközösségben tevékenykedő, túlbuzgó anyáktól.

Két hasonlóan túlstresszelt anyatársával (Kristen Bell, Kathryn Hahn) úgy döntenek, kimenőt adnak maguknak, és vad tivornyázásba kezdenek. Csak egy dolog számít: hogy jól érezzék magukat. Visszatér a régi koleszos csajbulik ideje nagy ivászatokkal, kalóriadús kajálásokkal, hajnalig tartó dumálásokkal. Az iskola makulátlan szülői (Christina Applegate, Jada Pinkett Smith) azonban görbe szemmel nézik a lázadást, és keresztes hadjáratot hirdetnek "felelőtlen" társaik ellen - ám a szabadelvű anyatriót nem kell félteni.


Kiállítás


Június 30-án, 16 órakor nyílt meg a Nyári Fesztivál a Szatmár Megyei Tanács Képzőművészeti Galériájában. Kiállítanak a Szatmári Képzőművészek Egyesületének tagjai: Gergely Csaba, Tillinger Stefan, Keresztesi Monica, Cherecheș Alexandra, Belánszky Demkó Beáta, Rusu Luminița, Sălăjan Cătălin, Moldovan Cristina, Ardelean Anton, Guga Margareta, Bordaș Vasile, Moldovan Brândușa, Estan Ecaterina, Foris Ecaterina, Băbuț Dorica, Martincă Oana, Rátz Izabella, Bokor Károly, Haller Valentina, Ruștiuc Mircea, Kohán Angéla, Dragoș Vasile.

Június 16-án 16 órai kezdettel nyílt újabb kiállítás Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalában, amelyen Baráth Csaba Attila szatmári képzőművész alkotásait tekinthetjük meg. A kiállítás apropója Baráth 50. születésnapja. Részletek itt.

 

Hagyományos svábtalálkozó és egyéb rendezvények


 

A Német Demokrata Fórum megyei és nagymajtényi szervezete, valamint a Majtényi Polgármesteri Hivatal augusztus 7-én immár 27. alkalommal szervezi meg a Svábtalálkozót, amelyre a hagyományokhoz híven egész Szatmár megyéből és a régióból érkeznek majd résztvevők. Sőt, sok külföldön élő, a környékről elszármazott személy is ehhez az alkalomhoz igazítja hazalátogatását minden évben. További információk ide kattintva.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: