2015-08-18 12:57:15• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló augusztus 24-ig

Nézz bele programajánlónkba - bízunk benne, hogy te is találsz benne neked való programot!

Augusztus 21-től a Grand Mall Cinemában


Az U.N.C.L.E. embere (The Man from U.N.C.L.E.) - A hidegháború csak átverés volt. Jól tudják ezt az U.N.C.L.E nevű titkos kémszervezet alkalmazottai, akik, ha kell, szívesen együttműködnek orosz kémtársaikkal. Napoleon Solo (Henry Cavill), a cég egyik legjobb embere is kénytelen közösen bevetésre indulni Ilja Kurjakinnal (Armie Hammer), mert mindketten jól tudják: az igazi veszély egészen máshonnan fenyeget. Egy nemzetközi bűnszövetkezet őrült tervvel próbálja káoszba taszítani a világot. Minél jobban el akarják terjeszteni a nukleáris technológiát, mert abban reménykednek, hogy ha folytatódik az atomfegyverek terjedése, a törékeny erőegyensúly felborul, és kitör a III. világháború. A párosnak csupán egyetlen nyom áll rendelkezésre: egy eltűnt német tudós lánya. Az ő segítségével talán behatolhatnak a bűnszervezetbe.

Sinister 2 - Az átkozott ház (Sinister 2) - Courtney (Shannyn Sossamon) végre boldog. Reméli, megállapodhat. Ikerfiai és ő beköltöznek egy magányosan álló, nagy, vidéki házba - ami bár öreg és kopott, mégis különleges hangulata van. Nem is sejti, mennyire különleges. A házban démon lakik. Az egyik fia, Dylan, valahol egy sötét sarokban ráakad néhány régi filmtekercsre, megnézi őket, és borzasztó dolgokat lát. De még annál is borzasztóbb, amit életre ébreszt. Egy régi sorozatgyilkosság emléke kísérti a házat: és a falak között lapuló démon nem nyughat. Akárki költözik oda, magával akarja vinni.

Több infó a filmekkel kapcsolatban, trailerek és kezdési időpontok a Grand Mall honlapján vagy ide kattintva.


Kiállítás


Képzőművészeti kiállítás látható a Szatmár Megyei Tanács Képzőművészeti Galériájában. Kiállítanak: Bordaş Vasile, Buze Corina és Mák Zsolt, a Szatmári Képzőművészek Egyesületének tagjai.

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal előcsarnokában a Kolozsvári Képzőművészek Egyesületének tagjai állítottak össze kiállítást munkáikból: Manole Ciui, Eva Dolha, Gabriela Dan, Mihail Gagea, Larisa Onis, Octavian Popescu, Luminita Rusu, Ionica Todea, Cornel Vana és Cornelia Vidrascu alkotásai láthatók.


Kiemelt esemény: Szőlő- és Borfesztivál Krasznabélteken


A Krasznabélteki Szőlő- és Borfesztivált idén augusztus 22-23-án tartják, a szőlők és nemes borok mellett pedig igen komoly szórakoztató program várja majd a helyieket, illetve a településre kilátogatókat. Részletek itt.




Partiumi Magyar Napok


AUGUSZTUS 18. - KEDD

Tűzoltótorony
11.00 - Berze Nagy János - Nagy Viktória Éva - Schneider Jankó: A bűbájos lakat. A pécsi Bóbita Bábszínház előadása. Rendező: Schneider Jankó. Szervezi az Art Projekt Egyesület.

Szatmár Megyei Múzeum kiállítóterme (V. Lucaciu sugárút 21. sz.)
17.00 - Paulovics László Szatmárnémeti - a város arcai c. képzőművészeti kiállítás megtekintése a művész vezetésével. Szatmár Színei - műhelybeszélgetés az alkotóval.

Music'at Caffe & Pub
18.00 - Volt egyszer egy magyar foci. Múltidéző és jövőbetekintő beszélgetés a magyar labdarúgás legendás személyiségeivel, Mészöly Kálmánnal, Hrutka Jánossal és Détári Lajossal.

Szakszervezetek Művelődési Háza - Kisterem
18.30 - Borkóstoló a krasznabélteki Nachbil és a kárászteleki Vinca pincészetek közreműködésével, a Crush borbár szervezésében.
19.30 - Georg Kreisler: Lola Blau. Bartha Boróka előadása, musical egy színésznőre és egy zongoristára. Rendező: Béres László.

Tűzoltótorony
21.30 - Muzsikás Együttes koncert. Vendég: Petrás Mária.

Music'at Caffe & Pub
23.00 - Láposi Csaba Elvis feat, ASH band koncert


AUGUSZTUS 19. - SZERDA

Tűzoltótorony
11.00 - Otfried Preussler: Torzonborz, a rabló. A pécsi Bóbita Bábszínház előadása. Rendező: Schneider Jankó. Szervezi az Art Projekt Egyesület.

Art Caffe
17.00 - A NŐ. Szemák Zsuzsa festmény kiállítása. Megnyitja Muhi Sándor festőművész, a zenei aláfestést Cserey Csaba biztosítja. Szervezi a Szatmárnémeti RMDSZ Nőszervezete.

Római Katolikus Püspöki Palota Aranyterme
18.00 - Carmina Renascentia régizene-együttes reneszánsz koncertje.

Szakszervezetek Művelődési Háza - Nagyterem
19.30 - Görgey Gábor: Komámasszony, hol a stukker? A budapesti József Attila Színház előadása. Rendező: Huszti Péter.

Komámasszony, hol a stukker?

Tűzoltótorony
21.30 - Budapest Voices (HU) koncert.

Szépművészeti Múzeum udvara
23.00 - Váczi Eszter & Quartet koncert, szervezi a Szatmárnémeti RMDSZ Nőszervezete


AUGUSZTUS 20. - CSÜTÖRTÖK - SZENT ISTVÁN KIRÁLY ÜNNEPE

Római Katolikus Székesegyház
9.00 - Ünnepi szentmise, celebrálja Nm. Ft. Schönberger Jenő megyéspüspök.
10.00 - Koszorúzás Szent István király szobránál.

Tűzoltótorony
11.00 - Gingerbread Man. Interaktív mese angolul és magyarul, előadja Danny Bain, a veszprémi Kabóca Bábszínház tagja. Szervezi az Art Projekt Egyesület.

Láncos Református Egyházközség gyülekezeti terme
17.00 - Az I. Világháború a magyar történelemben. Pollman Ferenc történelmi előadása a Szent István Kör szervezésében.

Dinu Lipatti Állami Filharmónia
18.30 - Kárpátmedencei utazás a tárogató világában. Ünnepi koncert, tárogatón játszik Kiss Gy. László, Liszt-díjas tárogatóművész, Zágoni Mihály tárogatóművész, Zimber Ferenc cimbalomművész, Lelkes András bőgős, Albert Balázs brácsaművész és Kostyák Márton nagybőgőművész.

Ács Alajos Játékszín
20.00 - 7/7. A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház előadása. Rendező-koreográfus: Baczó Tünde.

Tűzoltótorony
21.30 - Fonó Zenekar (HU) koncert

A Fonó Zenekar

Music'at Caffe & Pub
23.00 - Historica (HU) koncert


AUGUSZTUS 21. - PÉNTEK

Szakszervezetek Művelődési Háza - Kisterem
11.00 - Danny mesél: A fán lakó gyermekek. A veszprémi Kabóca Bábszínház előadása. Szervezi az Art Projekt Egyesület.

Rákóczi szobor
17.00 - Koszorúzás és tisztelgés nagy fejedelmünk emléke előtt, nyolc ország ifjúsági szervezeteinek részvételével, a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés szervezésében.

Dinu Lipatti Állami Filharmónia
18.00 - Universitas trió kamarakoncertje, Dr. Fátyol Rudolf hegedűművész, Dr. Duffek Mihály zongoraművész, Molnár Zsolt gordonkaművész előadásában. Műsoron: Haydn, Mozart, Grieg, Fauré és Kodály művei.

Szakszervezetek Művelődési Háza - Kisterem
19.30 - Valahol Európában. A soproni KOMISZ és Deszka Színház előadása. Rendező: Betuker Botond.

Kossuth-kert

Nagysátor
19.00 - Nyolc ország, nyolc nézőpont. Kötetlen kerekasztal-beszélgetés nyolc országból érkező ifjúsági szervezetek képviselőivel, a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés szervezésében.
21.30 - 24.00 - Stand up comedy. Fellépnek: Felméri Péter, a III. Erdélyi Humorfesztivál győztese és Horvát Norbert Gerard.

City Rádió színpad (Nagyszínpad)
22.30 - Pannonia All Stars Ska Orchestra (HU) koncert



AUGUSZTUS 22. - SZOMBAT

Kossuth-kert

Állandó programok (11 órától kb. 19 óráig)

  • Könyvutca a Koinonia, Retro babám, BookArt kiadók-könyvesboltok részvételével.
  • Gyermekutca, programok gyermekeknek a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés szervezésében.

  • Partiumi Mesterségek Utcája (népművészeti kiállítás, hagyományos mesterségek bemutatója, kirakodó vásár), az Aranykapu Kulturális Egyesület szervezésében.

  • Nagymamáink konyhaművészete, szatmári ízek - szatmári konyha. A Bogdándi Hagyományőrzők, a Mezőpetri, a Kálmándi, a Börvelyi és a Nagymajtényi Nőszövetség tagjai által, a helyszínen készített hagyományos népi ételek láthatóak és kóstolhatóak, az Aranykapu Kulturális Egyesület szervezésében.

  • Célbalövős Paint Ball, a Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács szervezésében.

  • Borsziget, a krasznabélteki Nachbil pincészet, a túrterebesi Reizer pincészet, a dobrai Kallos Wine pincészet, a szatmárhegyi Huszti pincészet, a halmihegyi Mike testvérek pincészetének közreműködésével.

  • Pálinkakóstoló, a kőszegremetei Dohi pincészet, az avasújvárosi Butka pincészet és a sárközújlaki Hornyák pincészet közreműködésével.

  • Sakkverseny, a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés szervezésében.

  • Bográcsgulyásfőző-verseny. A versenyt felügyeli és zsűrizi Sági Szilárd mesterszakács (HU). Szervezi a City Rádió.

  • Toroskáposzta főzés a Szatmár Megyei RMDSZ Nőszervezetének szervezésében.

  • A City Rádió élő közvetítése a Kossuth-kertből.

  • Ingyenes vérnyomás- és vércukorszintmérés, a Máltai Segélyszolgálat szervezésében.

  • Sörösládamászó verseny az Erdélyi Kárpát Egyesület szervezésében.

  • Alpinista falmászás a Salvamont Egyesület szervezésében.

  • Learning to fly fotókiállítás, szervezi a Szatmárnémeti RMDSZ Nőszervezete.

  • Jó horgász vagy? Bizonyítsd be! Próbáld ki a horgász szimulátort, a City Rádió szervezésében.

  • Vidd haza emlékbe a PMN-t! Ingyen fotózkodási lehetőség vicces kellékek felhasználásával.

  • Szatmári Friss Kávézó. A rohanó világban élő ember számára jól esik a múlt kellemes emlékeit felidézni, hátradőlve, csak úgy olvasni, vagy olykor elmélyülni a jelen történésein. Egy családias hangulatú beszélgetésre hívja Önt idén is a Szatmári Friss Újság.

  • Bemutatkozik a NetMusic School magán zeneiskola. Fellépnek az iskola növendékei, jelen lesznek a tanárok és a hangszereket is szabadon ki lehet próbálni.

  • Önkéntesség határok nélkül, a nyíregyházi Inspi-ráció Egyesület, a szatmárnémeti Egyházmegyei Caritas, a jándi Beregi Természet és Környezetvédelmi Egyesület, a munkácsi Kárpátaljai Katolikus Szent Márton Egyesület közös projektje.

Zöld Ház
12.00 - A zöld világ a tied is - hozzuk létre együtt, mindenki örömére! Virág- és lepkekiállítás, szervezi a Szatmárnémeti RMDSZ Nőszervezete.

Népzenei színpad és környéke
11.00 - Óriás Szalmavár építése, az Aranykapu Kulturális Egyesület szervezésében. Helyszín: Aranykapu Sziget.
11.00 - Vásári attrakciók: gólyalábas műsor, bohócok, gyerektoborzó, beharangozó a Kossuth Kert egész területén.
11.00 - 17.00 - Játsszunk együtt: buborékvarázs, karikázó kerekesek, életfa kirakó kicsiknek, térinbába labirintus. Játszóház a Borókagyökér Egyesület szervezésében.
11.15 - Vásári forgatag, a Vagabanda (HU) bábszínház óriásgólyalábas vásári komédiája.
12.15 - Belloni bűvész előadása.
13.00-18.00 - Aranykapu Népi Játszókert: eleink játékai mai köntösben, az Aranykapu Kulturális Egyesület szervezésében. Helyszín: Aranykapu Sziget.
13.15 - Hétpróba, vetélkedő gyermekeknek.
15.00 - Élet és étel egy hagyományos mezőpetri ház konyhájában, kiállításmegnyitó az Aranykapu Kulturális Egyesület szervezésében.
15.30 - Vívás bemutató a Szatmárnémeti Vívó Sportklub szervezésében.
16.00 - Néptánc előadások a Néptánc színpadon. Fellépnek a magyargéresi Kikerics néptánccsoport, a szatmárnémeti Röpike, a mikolai néptánccsoport, a bogdándi Rozsmalint, az érmihályfalvi Nyíló Akác, a börvelyi Bekek néptánccsoport, a diószegi Szömörce, a szilágyszéri Kukurók néptánccsoport, Pap-Fejér Boglár, Herdon fivérek. Szervező a Borókagyökér Egyesület.
20.00-24.00 - Táncház. Zenél Uhrin Klára és zenész barátai és a Sorogja zenekar.

Ifjúsági Sziget

Állandó programok

  • Óriásmalom, Ki nevet a végén? és további népszerű társasjátékok a Magyar Társasjátékosok Romániai Szövetsége (MÁTRISZ) Egyesület közreműködésében.

  • Bemutatkozik a Visit Satu Mare / Visit Szatmár projekt, a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület szervezésében.

  • Szatmári árnyalatok: mondd el és oszd meg a városról való észrevételeid és elképzeléseid valamint ötleteid és kritikáid, a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület szervezésében.

  • Teq-Limo óra: ha citromot kapsz facsarj belőle limonádét, vagy kérj érte tequilát, a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület szervezésében.

  • Bodypainting: testfestés bőrbarát alapanyagokkal, a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés szervezésében.

  • Crazypics: készíts mulatságos képeket, vicces kiegészítőkkel, a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés szervezésében.

  • #enesapmn-selfie verseny: Melyik számodra a Partiumi Magyar Napok legjobb pillanata? Örökítsd meg egy selfievel, töltsd fel a facebook oldaladra a #enesapmn leírással. A legjobb fotó feltöltőjét táblagéppel jutalmazzuk! Szervezi a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés.

  • Beer-pong: Játszd a közkedvelt játékot és győzz! Szervezi a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés.

  • Csenger-pavilon: hagyományőrzés fiatalok szemével a Csengeri Gyermek és Ifjúság Önkormányzati Kiemelkedően Közhasznú Egyesület szervezésében.

17.00 - "Hass, alkoss, gyarapíts..." - A Kölcsey-követelmény szatmári esélyei. Beszélgetés szatmári fiatalokkal Kölcsey Ferenc közéleti célkitűzéseinek időszerűségéről és valóra váltásának lehetőségeiről itt, Szatmárnémetiben.
19.00 - Stoppal Európában: Kallós Tamás élménybeszámolója, a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés szervezésében.

Nagysátor

12.00 - Olvasótalálkozó a 25 éves Szatmári Friss Újság szerkesztőségének képviselőivel. A szerkesztőségi munka szakmai bemutatása, a Szatmári Friss Újság 25 éves történetét bemutató kisfilm vetítése, értékmentés, az olvasók észrevételei és javaslatai, közvetlenebb kapcsolat kialakítása, nyeremények, jövőkép. A beszélgetést moderálja: Elek Anikó főszerkesztő.

16.00 - Irodalmi délután. A csíkszeredai BookArt könyvkiadót bemutatja Hajdú Áron Zsolt, a kiadó igazgatója és Vida Gábor szerkesztő. Felolvasnak műveikből: Kemény István (Budapest), Vermesser Levente (Balánbánya), Vida Gábor (Marosvásárhely) és Jánk Károly (Szatmárnémeti).

18.00 - A Károlyi grófok nyomában. Színes, magyar dokumentumfilm. Játékidő 27 perc. Rendezte: Egyedi Bernadette, Egyedi Zsolt.

21.30-24.00 - Stand up comedy. Fellép Laár András humorista (HU) és Ősz Ferenc (Marosvásárhely), a VI. Erdélyi Humorfesztivál győztese.

City Rádió Színpad (Nagyszínpad) és környéke

16.00 - Mozogj velünk. Zumba with Bea
17.00 - Sörivó verseny, az Igazi Csíki Sör szervezésében
18.00 - Byealex (HU) koncert
19.20 - Belloni bűvész előadása
20.00 - Ossian (HU) koncert
22.00 - sZempöl koncert

 


AUGUSZTUS 23. - VASÁRNAP

Kossuth-kert

Állandó programok (11 órától kb. 19 óráig):

  • Könyvutca a Koinonia, Retro babám, BookArt kiadók-könyvesboltok részvételével.

  • Gyermekutca, programok gyermekeknek a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés szervezésében.

  • Partiumi Mesterségek Utcája (népművészeti kiállítás, hagyományos mesterségek bemutatója, kirakodó vásár), az Aranykapu Kulturális Egyesület szervezésében.

  • Nagymamáink konyhaművészete, szatmári ízek - szatmári konyha. A Bogdándi Hagyományőrzők, a Mezőpetri, a Kálmándi, a Börvelyi és a Nagymajtényi Nőszövetség tagjai által, a helyszínen készített hagyományos népi ételek láthatóak és kóstolhatóak, az Aranykapu Kulturális Egyesület szervezésében.

  • Célbalövős Paint Ball, a Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács szervezésében.

  • Borsziget, a krasznabélteki Nachbil pincészet, a túrterebesi Reizer pincészet, a dobrai Kallos Wine pincészet, a szatmárhegyi Huszti pincészet, a halmihegyi Mike testvérek pincészetének közreműködésével.

  • Pálinka kóstoló, a kőszegremetei Dohi pincészet, az avasújvárosi Butka pincészet és a sárközújlaki Hornyák pincészet közreműködésével.

  • Sakkverseny, a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés szervezésében.

  • Halászléfőző verseny. A zsűri elnöke: Pálszabó Mihály, mesterszakács.

  • A City Rádió élő közvetítése a Kossuth-kertből.

  • Ingyenes vérnyomás- és vércukorszintmérés, a Máltai Segélyszolgálat szervezésében.

  • Sörösládamászó verseny az Erdélyi Kárpát Egyesület szervezésében.

  • Alpinista falmászás a Salvamont Egyesület szervezésében.

  • Learning to fly fotókiállítás, szervezi a Szatmárnémeti RMDSZ Nőszervezete.

  • Jó horgász vagy? Bizonyítsd be. Próbáld ki a horgász szimulátort, a City Rádió szervezésében.

  • Vidd haza emlékbe a PMN-t! Ingyen fotózkodási lehetőség vicces kellékek felhasználásával.

  • Önkéntesség határok nélkül, a nyíregyházi Inspi-ráció Egyesület, a szatmárnémeti Egyházmegyei Caritas, a jándi Beregi Természet és Környezetvédelmi Egyesület, a munkácsi Kárpátaljai Katolikus Szent Márton Egyesület közös projektje.

Népzenei színpad és környéke

11.00-17.00 - Nyitva van az aranykapu... Kézműves mesterségek oktatása gyerekeknek. Helyszín: Aranykapu Sziget.
11.00-17.00 - Játsszunk együtt: buborékvarázs, karikázó kerekesek, életfa kirakó kicsiknek, térinbába labirintus. Játszóház a Borókagyökér Egyesület szervezésében.
11.00 - Vásári attrakciók: gólyalábas műsor, bohócok, gyerektoborzó, beharangozó a Kossuth Kert egész területén.
11.15 - Kormos képpel mutogat, a Nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulatának előadása. Rendező: Rumi László.
12.15 - Mátyás király és a kolozsvári bíró, a kolozsvári Keljfeljancsi Bábszínház előadása. Rendező: Vincze László.
13.30 - Ki Mit Tud? A gyermekeké a színpad.
15.00 - Bőrdíszművezés Lévay József mesterrel.
15.30 - Gyere, táncolj velünk! Zumba Andival gyerekeknek és szüleiknek.
16.00 - A Készíts míves játékot saját kezűleg gyermekednek című pályázat eredményhirdetése, díjkiosztás.
16.30 - A XIV. PMN - 2015 legmívesebb kézműves terméke című pályázat eredményhirdetése, díjkiosztás.
16.30 - Salsa táncbemutató, a Passion for Salsa Club előadásában.
17.00 - Elindultam szép hazamból, a nyíregyházi Szabolcs Táncegyüttes előadása.
18.00 - Honvágytánc, a balánbányai Ördögborda Néptáncegyüttes előadása.

Ifjúsági Sziget

Állandó programok

  • Óriásmalom, Ki nevet a végén? és további népszerű társasjátékok a Magyar Társasjátékosok Romániai Szövetsége (MÁTRISZ) Egyesület közreműködésében.

  • Bemutatkozik a Visit Satu Mare / Visit Szatmár projekt, a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület szervezésében.

  • Szatmári árnyalatok: mondd el és oszd meg a városról való észrevételeid és elképzeléseid valamint ötleteid és kritikáid, a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület szervezésében.

  • Teq-Limo óra: ha citromot kapsz facsarj belőle limonádét vagy kérj érte tequilát, a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület szervezésében.

  • Bodypainting: testfestés bőrbarát alapanyagokkal, a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés szervezésében.

  • #enesapmn-selfie verseny: Melyik számodra a Partiumi Magyar Napok legjobb pillanata? Örökítsd meg egy selfievel, töltsd fel a facebook oldaladra a #enesapmn leírással. A legjobb fotó feltöltőjét táblagéppel jutalmazzuk! Szervezi a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés.

  • Beer-pong: Játszd a közkedvelt játékot és győzz! Szervezi a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés.

18.00 - Ismerj meg MI(n)Ket. A Magyar Ifjúsági Kezdeményezés interaktív szervezet-bemutatója.

Szervezők sátra

14.00-15.30 - Legyen helyi vezetőink vendége egy fröccsre! Kötetlen beszélgetés:

  • Riedl Rudolffal, a Szatmár Megyei Tanács alelnökével, és a megyei tanácsi frakció tagjaival, illetve a Szatmárnémeti Városi Tanács frakciójának tagjaival

  • Erdei D. István parlamenti képviselővel

  • Kereskényi Gábor parlamenti képviselővel, a Szatmárnémeti RMDSZ elnökével

  • Pataki Csaba szenátorral, a Szatmár Megyei RMDSZ elnökével

Moderátor: Nagy Szabolcs, a Szatmár Megyei RMDSZ ügyvezető elnöke.

Nagysátor
16.00 - Les Gábor, jelenleg Bodonyban (HU) élő és alkotó, nagybányai származású keramikus-fazekasmester előadása népművészetről, mesterségről, életről és a szatmári fazekasságról.
16.00 - Dog Training és az Alpha K9 Kutyakiképző Iskola közös engedelmességi, őrző-védő agility bemutatója.

City Rádió színpad (Nagyszínpad)
15.00 - Fekete rózsák zenekar koncertje
16.00 - Meg akartam házasodni. Vidám pillanatok a Harag György Társulat színészeivel
17.00 - Sörivó verseny, az Igazi Csíki Sör szervezésében
17.30 - Zalatnay Sarolta (HU) koncert
19.00 - Wolf Kati (HU) koncert

Újközpont - Október 25. tér
21.00 - Neoton Família koncert (HU)


AUGUSZTUS 24. - HÉTFŐ

Szakszervezetek Művelődési Háza - Kisterem
11.00 - Törökvész Vitéz, avagy Vitéz László és a törökök bábtáncoltató játék. Írta, játssza, rendezte: Fekete Dávid. Szervezi az Art Projekt Egyesület.
19.00 - Csikós Attila: Két összeillő ember. A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának előadása. Rendező: Bessenyei István.

Újközpont - Október 25. tér
21.00 - Koncz Zsuzsa koncert. Vendég: Gerendás Péter (HU).

Music'at Caffe & Pub
23.00 - Phoenix lemezbemutató-koncert.


Kiemelt támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Szatmárnémeti Városi Tanács, Szatmár Megyei Tanács, Bethlen Gábor Alap, Földművelődésügyi Minisztérium, Nemzeti Együttműködési Alap, Communitas Alapítvány

Aranyfokozatú támogatók: Autonet, Tarr Beton, No Pardon Pub, Igazi Csíki sör, Barta Ati, CBA Nord Vest

Ezüstfokozatú támogatók: Rosendahl, Farmacenter, Arnisol, Nord Star, Ecomatrix, Transpink, Pizzerie & Motel Al Capone, Ratioterm, Aquastar, Salvator, Ferys Invest, Edmeea Trans, Mark Manufaktur, Hanna Konyhatehnika, Meteor, Diego, Mindig Friss, Quick 24, Hutton, Beta Security, Florisal, Promocraft, Hotel Dana, Business Transaction, Gerbog

Támogatók: Qualiform Romania, Karmob, Secondtex, Technosam, Bodnar, Contitech Fluid Automotive Romania, Czier Tibor, Neptun Company, Mecaf, Nagy Textile, Poszet, Radical, Samfero, SVD Bau, Termo, Ave Impex, Siha Romania, Emil Gill Style, West Medica, Zolihusi, Alconor, Gati Const, Ambo Software, Apollonia, Bocons, Capco, Exotic K, Infocenter, Kiramik, Sat-an, CBS, Fastus, Erdholz, Erlux, Eskimo, Tisza-Fish.

Fő médiatámogatók: Szatmári Friss Újság, City Rádió, Szatmár.ro

Kiemelt médiatámogató: Transindex

Médiatámogatók: Informația Zilei, ITV, Portalsm.ro, M1, Duna TV, ETV, Kölcsey TV, Krónika, Bihari Napló, Erdély Online, Kelet Magyarország, Nyiregyházi Napló, Maszol.ro, Kolozsvári Rádió Románia, Retro Rádió, Som Rádió, Nagybánya.ro, TV 1, Erdélyi Riport, Erdély FM

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: