2016-08-16 14:08:41• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló augusztus 22-ig

Nézz bele programajánlónkba - bízunk benne, hogy te is találsz benne neked való programot!

Az Ankora Cinemában


Amikor kialszik a fény (Lights Out) - Amíg ég a villany, minden rendben van. De amikor elsötétül a ház, valaki életre kel, és szabadon járkál a szobákban... Először egy kisfiú teszi szóvá, hogy egy árnyék lopakodik körülötte éjszakánként, és csinos fiatal nagynénikéje nem sokáig kételkedik a szavában: ő is látja az árnyékot. Sőt, túlságosan testközeli bizonyítékot is szerez a létezéséről. A kisfiú kénytelen fiatal nagynénjénél lakni, mert az édesanyja már nem alkalmas a gyereknevelésre: a szorongás teljesen maga alá gyűrte. Ám lassacskán kiderül, hogy ő mindenkinél többet tud a családtagjait kísértő árnyékról, és ha meg akarnak szabadulni az egyre borzasztóbb jelenségtől, tőle kell segítséget kérni.
De a titkait csak úgy deríthetik ki, ha nála töltenek egy éjszakát a hatalmas, zegzugos, elhagyott házában. És a biztonságot jelentő első hajnali fénysugár nagyon messze van...

 

Kiállítás


Június 30-án nyílt meg a Nyári Fesztivál a Szatmár Megyei Tanács Képzőművészeti Galériájában. Kiállítanak a Szatmári Képzőművészek Egyesületének tagjai: Gergely Csaba, Tillinger Stefan, Keresztesi Monica, Cherecheș Alexandra, Belánszky Demkó Beáta, Rusu Luminița, Sălăjan Cătălin, Moldovan Cristina, Ardelean Anton, Guga Margareta, Bordaș Vasile, Moldovan Brândușa, Estan Ecaterina, Foris Ecaterina, Băbuț Dorica, Martincă Oana, Rátz Izabella, Bokor Károly, Haller Valentina, Ruștiuc Mircea, Kohán Angéla, Dragoș Vasile.

Június 16-án nyílt újabb kiállítás Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalában, amelyen Baráth Csaba Attila szatmári képzőművész alkotásait tekinthetjük meg. A kiállítás apropója Baráth 50. születésnapja. Részletek itt.


Partiumi Magyar Napok


A 15. Partiumi Magyar Napokon sokrétű, színes program várja a szatmáriakat augusztus 19-e és 28-a között. A rendezvény keretében hat színpadon lesznek programok - itt a részletes műsor!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: