2014-09-12 09:03:10• hírek • Kocsis Zoltán

Hétfőtől ismét nehéz az iskolatáska!

Június még oly végeláthatatlannak, mára viszont nagyon rövidnek tűnik - ez a diákok kedvenc időszaka, a nyári vakáció, amely gyakorlatilag véget is ért: hétfőn kezdődik a tanítás.

Ugyan volt már rá precedens az elmúlt években, hogy elhalasztották az évkezdést, ezúttal ebben nem reménykedhetnek a gyerekek: hétfőn visszavonhatatlanul is megkezdődik a 2014-2015-ös tanév. A szatmárnémeti általános iskolákban rendre 9-kor, a középiskolákban pedig valamelyest később.

A 10-es Számú, a Ion Creangă, a Mircea Eliade, a Bălcescu-Petőfi, az Avram Iancu általános Iskolák, valamint az Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum egyaránt reggel 9 órától kezdi az ünnepi megnyitót. Ezt követően a gyerkőcök az első osztályfőnöki órán máris megbeszélhetik a következő tanév kihívásait, menetrendjét.

Ugyanekkor kezdődik a tanév a Hám János Római Katolikus Líceum óvodásai számára is: magyar vagy német tannyelvű - mindannyian 9-kor kezdenek. Nem úgy az iskolások - előkészítősök, általános- és középiskolások, akik számára 11 órakor kezdődik az ünnepélyes megnyitó, a hagyományoknak megfelelően a Székesegyházban.

Szintén hagyományosan a Láncos-templomban kezdenek a Református Gimnázium diákjai is egy órával korábban, azaz 10.00 órakor. Ugyanekkor kezdődik az ünnepélyes megnyitó a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban, az intézmény udvarán.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: