2014-06-26 20:54:26• hírek • Kocsis Zoltán

Butka: elkezdődött a Transurban eutanáziája!

Komoly vitát váltott ki a Szatmárnémeti Városi Tanács csütörtöki ülésén az a három határozattervezet, amely az ipari parkban, valamint a Dräxlmaierben dolgozó munkások szállításáról szólt. Az RMDSZ-frakció kifogásolta ugyanis, hogy a város magáncégeknek ad licencet, ezzel konkurenciát teremtve saját tömegközlekedési vállalatának, a Transurbannak.

A problémát Adrian Albu liberális tanácsos vetette fel, majd Butka Gergely folytatta. Az RMDSZ-es tanácsos arra emlékeztetett, hogy ezek a munkások eddig is jártak dolgozni, méghozzá a Transurban buszain. Számukra mindegy, hogy milyen társasággal utaztak, hisz a cég fizeti a költségeket.

„Ez nem más, mint a Transurban eutanáziája! Ahelyett, hogy próbálnánk megtartani az ügyfeleket, mi három évre nevetséges 100 lejért engedélyt adunk másoknak", bosszankodott a fiatal tanácsos. „Nem beszélve arról, hogy ezek a cégek április óta hordják az utasokat. A helyi rendőrséghez több bejelentés is befutott ezzel kapcsolatban. Most mit csinálunk, mi mint városi tanács? Legalizáljuk azt, ami illegális?", folytatta.

Butka tavaly nyáron egy hónapig csak busszal közlekedett, így próbálta meg felhívni a figyelmet a tömegközlekedés fontosságára, ösztönözvén az embereket annak használatára. Céljai között szerepelt a Transurban állapotának testközeli megtapasztalása is. „A polgármester úr akkor azt ígérte, hatékonyabbá fogja tenni a vállalatot. Erre áldását adja az ügyfelek elvesztéséhez", tette hozzá Butka.

A Transurban képviseletében Dan Florescu szállítási részlegért felelős vezető a jelenlévők meglepetésére kijelentette, hogy a „konkurencia fejlődést generál", másrészt viszont beismerte, „hogy a jelenlegi gépparkkal a Transurban egyre kevésbé versenyképes".

Nits János arra hívta fel a figyelmet, hogy számtalan busztársaság használja most is a Transurban megállóit, elvéve előle az utasok egy részét is. A gondolatmenetet folytatva Butka azt javasolta, az illető társaságoknak esetleg használati vagy bérleti díjat kellene ezért fizetni. Elismerte ugyanakkor, hogy a szatmárnémeti megállók többsége a minimálisan elvárható szintet sem éri el. Ioan Pop PSD-és tanácsos is arra hívta fel a figyelmet, hogy sürgősen fejleszteni kell a Transurban gépparkját és javítani kell a megállók állapotán is.

Miután az RMDSZ tartózkodása ellenére a tanács megszavazta a lincencek megítélését, Butka frappánsan foglalta össze a helyzetet: „ilyen ütemben egy év múlva a Transurban halotti torát ülhetjük!".

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: