2016-07-11 17:07:59• hírek • Szatmár.ro

Hétfőn 15 órakor megkezdődött a Decebal-híd felújítása, hamarosan újabb parkolókat építenek

Kereskényi Gábor polgármester a hétfői nap folyamán a polgármesteri hivatal munkatársainak társaságában terepszemlézett előbb a Decebal-hídon, majd felkeresték a 17-es lakótelepet, illetve a Kárpátok I és II. lakótelepeket, ahol a tömbházak által határolt udvarokban 12 parkolót fognak még idén leaszfaltozni.

A terveknek megfelelően a hétfői nap folyamán lezárták a Decebal-híd egy részét. A forgalmas, Szamos feletti átkelőn a tervek szerint szeptember 15-ig dolgoznak majd, felújítva mások mellett az aszfaltréteget, a járdákat, a Transilvania sugárútról a hídra felvezető szakaszt.

A felújítást végző Drum Inserv Zalau emberei 15 órakor kezdték meg a munkát, ekkor zárták le a Transilvania sugárútról a hídra felvezető szakaszt. A lecserélendő aszfaltréteg felmarásának megkezdésénél a polgármester és Szűcs Zsigmond, a beruházási osztály vezetője is jelen volt.

Ők ezt követően a 17-es lakónegyed, illetve a Kárpárok I és II. lakótelepek felé vették az irányt, ahol megtekintették azt a 12, tömbházak által határolt udvart, ahol még az idei évben aszfaltozni fognak, ezzel létrehozva a beígért parkolókat.

"Meg kell vizsgálnunk a helyszíneket és azokon a helyeken, ahol lehetőség van rá, a tömbházudvarokba kisebb-nagyobb játszótereket is kell tervezni, hiszen nagy igény van ezekre" - mondta Kereskényi.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: