2016-04-30 10:17:01• hírek • Szatmar.ro

Herend-Zoo - Herendi porcellán-kiállítás az Állatparkban

A Nyíregyházi Állatpark 2016 április 29-én  egy különleges esemény színhelye volt, hiszen a 20 éves jubileumi rendezvénysorozat újabb programjaként a Viktória házban megnyílt a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. kiállítása, melyet Esztergályos Cecília színművész -aki maga is készít kerámiákat- nyitott meg a nagyközönség számára.

Különleges állatkerti sétára invitáljuk Önöket! Magyarország legnagyobb és egyik legszebb állatkertjében a világ legnagyobb porcelánmanufaktúrájának állatfigurái közé. Különleges környezetben igyekszünk bemutatni a Herendi porcelánból készült állatfigurák legszebb és legérdekesebb darabjait. Egy valódi állatkerti sétától abban különbözik, hogy itt az állatok más tulajdonságai kerülnek előtérbe. Míg a valóságban mozgásuk, viselkedésük és hangjuk jellemzi őket, és arra figyelünk leginkább, itt a kiállításon a technológia, a kézi formázás, öntés, tökéletes, naturalisztikus festésük gondolkodtat el, és mutatja be a természet és az evolúció tökéletességét, egyúttal a kézi porcelánkészítés művészi nagyságát.

A Herendi Porcelánmanufaktúra mára minden fontosabb paraméter alapján a világ legnagyobb porcelánmanufaktúrája. Termékpalettája már-már elképzelhetetlenül hatalmas, hiszen 16.000 különböző forma és 4.000 különböző minta szabad kombinációja adja a variációk számát. Így lehetséges az, hogy gyűjtőklubok alakulhattak pl. állatfigurák kapcsán is, hiszen, hogy minden évben újabb és újabb Herendi alkotással gyarapodhat a gyűjtemény.

Izgalmas és különleges kiállításra invitáljuk Önt; egy állatkerti sétára porcelánok között. Porcelán vízilovak, tigrisek, szerelmes hattyúk közé. Itt megtörténnek a csodák, kézzelfoghatóak a kincsek, valósággá válik az álom, s még az is megtörténhet, hogy elefánt van a porcelánboltban...

A kiállítás október végéig megtekinthető a Nyíregyházi Állatpark Viktória házában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: