2015-05-27 16:12:17• hírek • Kocsis Zoltán

Hatvannégyen pályáztak sikerrel a Pax ösztöndíjra

Idén a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum hatvannégy diákja pályázta meg - valamennyien sikerrel - a Pax Egyesület ösztöndíját, a Pax ösztöndíjat. Ezt Nm. Ft. Schönberger Jenő püspöktől vehették át.

„A pályázat kritériumrendszerét igyekeztünk úgy összeállítani és megfogalmazni, hogy azok megfeleljenek iskolánk célkitűzéseinek, küldetésnyilatkozatunknak", mondta Ádámkó István igazgató.

Az idei Pax ösztöndíjra a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum 64 diákja jelentkezett. Közülük 12 volt elemi, 36 általános és 16 középiskolás. Az elbírálási kritériumok között szerepelt a tanügyi eredmények átlaga, az osztályfőnöki és a plébánosi ajánlás valamint az iskolán kívüli tevékenység. Utóbbi magába foglalja a tantárgyversenyeken, szavalóversenyeken elért eredményeket, az iskolakórussal való fellépéseket, az Ösvény iskolaújság szerkesztését, a Hám Rádió szerkesztőségében kifejtett tevékenységeket, a képzéseken való részvételt, az önkéntes munka vállalását, a karitatív munka vállalását, különböző sporttevékenységeket...

A különböző tevékenységeken elért eredményt a felelős szaktanár igazolta. Minden egyes kritérium, tevékenység meghatározott pontértékkel rendelkezett, és ezeket összeadva született meg a végső pontszám. Mindezeket figyelembe véve pedig az ösztöndíj-bizottság úgy döntött: valamennyi igénylést jóváhagy.

A hatvannégy diák a Kálvária templomban tartott közösségi szentmisét követően Nm. Ft. Schönberger Jenő püspök atyától vehette át az ösztöndíjakat. A Pax-ösztöndíjak idei összértéke 5050 lej volt.

A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum ezúttal is szeretne köszönetet mondani a Szatmári Római Katolikus Püspökségnek, a Pax - katolikus oktatásért és nevelésért - Egyesületnek, Dr. Cserháti István atyának, azoknak a szülőknek, akik felajánlották és felajánlják jövedelemadójuk 2% -át Pax Egyesületünknek valamint a mindenkori támogatóknak.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: