2008-12-11 11:10:36• hírek • Szatmár.ro

Hatékony zsírégető módszerek

Hogyan válhatnak verejtékcseppek nélkül feszessé az izmok? Erre a kérdésre ad választ az Aphrodité Szépségszalonban működő fogyasztási módszerek közül kettő: az izomstimulálás és a rezgőfejes ultrahangos zsírbontás.


Történelmi visszatekintés az izomstimuláció alapjainak felfedezéséről: Közismertek Galvani kísérletei a békacombokkal. Mivel nem sokkal a Galvani-féle kísérletek előtt Walsh John, angol tudós a zsibbasztó rájában kimutatta az állati elektromosságot, ezért eleinte Galvani is azt hitte, hogy a békacombok rángatózása szintén ilyen állati elektromosság. Később rájött arra, hogy a békacombok rángatózását két különböző fém érintkezése idézi elő. Ez a megfigyelés lett alapja a mai izomszimulátoroknak, fogyasztó és izomerősítő gépeknek.

A modern kozmetika célja, hogy a megfelelő ápolással és kezeléssel megtartsa az emberi test szépségét és egészségét. A narancsbőr és az alakhibák problémaköre szinte minden kozmetikai testkezelés kiindulópontját jelenti. A modern elektrokozmetikai eszközökkel ma már hatékonyan vehetjük fel a harcot a test esztétikumát károsan befolyásoló élettani folyamatok ellen.

A testápolás egyik legeredményesebben használt változata az izomstimulálás. Lényege az elektromos áram által kiváltott izom-összehúzódás. Az ingeráram kezelésnél a cél az izmok passzív tornáztatása. A bőrön áthatoló áram (interferenciaáram) nem okoz kellemetlen áramérzetet, és a mélyben az izommozgásokon kívül más élettani hatások is létrejönnek. Egyes frekvenciák hatására a szövetek regenerációs folyamatainak élénkülése és a nyirokkeringés fokozódása figyelhető meg, emellett erősödik az izomzat és átalakul a test kontúrja is. A kezelt területre koncentrált kezelőáram attól függően, hogy milyen kezelőprogramot választunk ki a Myostim készülék előlapján, más-más élettani hatásokkal bír. Néhány példa: az „Izomtorna" ritmusos, egyre gyorsuló majd lassuló izom-összehúzódásokat vált ki, így izomgörcs létrejöttétől nem kell tartanunk, a „Sejtanyagcsere élénkítés" a bőr és a kötőszövet sejtjeinek anyagcseréjét teszi intenzívebbé, a „Zsírlebontás" a zsírszövet sejtjeire leginkább ható rezgésszámot használja a zsírleadás elősegítésére. Narancsbőr esetén a dudorosság megszüntetésére vagy a kényes területek helyi fogyasztására használhatjuk. A „Nyirokmasszázs" program a szövetközti folyadék áramlását serkenti a bőr alatt hálózatosan futó nyirokerekben.

Ezzel a módszerrel olyan izomcsoportokat is meg lehet mozgattatni, melyeket aktív tornával csak nehezen és nem egyenként különválasztva. Márpedig az alakkorrekció szempontjából lényeges, hogy csak a szükséges izmok erősödjenek. Nagy előnye az aktív tornához képest, hogy nem kíván túlzott fizikai teherbíró képességet, amely hiánya sokszor lehetetlenné teszi az aktív torna végzését vagy eredményességét. Nagy különbség még, hogy nem jön létre fáradtsági érzet és izomláz. A kezelés végén a vendég pihentebbnek, könnyebbnek érzi magát. A készülék anyagcsere gyorsító hatása miatt alkalmas izomláz oldásra is.

Az izomstimulálás megoldás minden fogyókúrával kapcsolatos elvárásunkra:

  • Irányított fogyás: a fogyókúra hozzon létre alakkorrekciót, tehát kizárólag az alak optimális arányait felborító zsírpárnákat tüntesse el, más testrészre kevésbé hasson.

  • Zsírból történő fogyás: a testsúly- és testkörfogat-csökkenés minél nagyobb arányban színtiszta zsírból származzon, alakuljon ki normális testösszetétel (zsír/izom arány).

  • A bőr maradjon feszes, ne ereszkedjen meg.

  • A fogyás legyen természetes, nagyhatású, viszont időben felgyorsított, hamar jelentkezzenek a kezdeti eredmények a motiváció fenntartása érdekében.

  • A fogyókúra legyen időtakarékos. Tartalmazzon kevés számú, könnyen megvalósítható eljárást, a hétköznapi életrendbe egyszerűen beilleszthető legyen, ne igényeljen napi több óra elfoglaltságot.

  • Az ajánlott étrend legyen ízletes, megfelelő mennyiségű, könnyen és gyorsan elkészíthető ételeket tartalmazzon, legyen személyre szabott, tehát vegye figyelembe a táplálkozási szokásokat, pl. ki mit szeret.

  • Orvosi kontroll: a fogyókúra legyen biztonságos, ne okozzon egészségügyi problémát, legyen egészségmegőrző, betegségmegelőző hatású. Már meglévő betegség esetén legyen lehetőség az orvosi konzultációra a fogyókúrával kapcsolatban.

  • Kortól, nemtől, testsúlytól függetlenül hatásos legyen

  • Az elért eredmény legyen tartós, ne lépjen fel jojó effektus.

Az alakformálást a Myostim készülékkel végezzük. Az elektródákat izom eredésre-tapadásra tesszük fel. Az 50 perces kezelés alatt az izmok fájdalommentesen több száz "tornagyakorlatot" végeznek. Minimálisan javasolt kezelési mennyiség: 5 alkalom, 1-2 napos szünetekkel. A kezelés centiméterekben mérhető csökkenést eredményez tartós kezelés esetén.

Rezgőfejes ultrahangos fogyasztás, zsírbontás:

Az ultrahangot ötven éve használják a gyógyászatban terápiás célokra. A kozmetikai és bőrgyógyász szakemberek együttesen vizsgálták az ultrahang fiziológiai hatását. Ennek eredményeképpen alakították ki a ma használatos korszerű kezelési módokat. Mára már kozmetikai felhasználása is nagyon elterjedt, hiszen nem csak a vizes, hanem a zsíros alapú hatóanyagok, emulziók felszívódását is nagymértékben elősegíti. Az ultrahangos zsírbontás (Ultra Digital) - az egyik leghatékonyabb készülék fogyásra és a narancsbőr eltüntetéséré. Az Ultra Digital igen magas technológiával előállított mikroprocesszor vezérlésű, arc-, és testkezelésre egyaránt használható készülék.

Mi is az ultrahang? Fülünk számára hallhatatlan hangrezgés. A kezelőfejekben elhelyezett kerámia „hangszórók" sugározzák, másodpercenként 800000 - 1000000 rezgésszámmal. Az ultrahang a fülünk számára hallhatatlan hangrezgéseket közvetít a kezelendő testfelületre. Ezek a hanghullámok 1 cm mélyre tologatják, ütögetik a bevinni kívánt hatóanyagot (pl.: narancsbőr elleni készítményt), melyek maximális hatásfoka éppen ezekkel a szaggatott hanghullámokkal érhető el. A rezgőfej által kibocsátott rezgés (mint mechanikus energia) jótékonyan hat a kötőszöveti rostokra, hiszen azok átveszik a vibrációt. A szöveti elemek egymáshoz képest súrlódást szenvednek, és így finom szöveti masszázs jön létre. A masszázs pedig a keringést és a sejthártyán keresztül történő transzport folyamatokat képes fokozni. Ezáltal hatóanyagaink gyorsabban jutnak a sejtekbe, ahol kifejtik jótékony hatásukat. A finom rezgés a bőr idegeit is megnyugtatja, ahogy görcsoldó, fájdalomcsökkentő hatása sem hagyható figyelmen kívül.

Az ultrahangos zsírbontó kezelések során a bőr állapotában gyors javulás áll be, az izmok tonizáltabbá válnak és a bőr petyhüdtsége megszűnik. A hegek nyom nélkül gyógyulnak. A cellulitisz és a stria esetében is jelentős javulás érhető el. Igen hatékony segítőtárs az arc fiatalon tartásában és a test kondíciójának megőrzésében. A nők legnagyobb problémájának a cellulitisznek megoldásában mérföldkövet jelent használata. A felesleges zsírszövetek gyors feldolgozását segíti ezáltal gyors átmérő fogyást tesz lehetővé miközben a bőrt kisimítja felületét egyenletessé formálja.

A legtöbb kezeléshez hozzátartozik, használata kúraszerűen is javasolt. Arc és testkezeléseknél egyaránt, ezeknél eltérő frekvenciát és modulációt használunk. Finomíthatjuk vele a bőr struktúráját, feszesíti a bőrt, regenerál, hatóanyagokat juttat be a bőrbe, heg és stria kezelésénél is kiválóan alkalmazható, rozáceák, pigmentfoltok kezelésében is hatásos, és a cellulit megszüntetésében is szerepet játszik. A kezelés időtartama 20-30 perc.

Az ultrahanggal tilos kezelni agytájakon, a gerincvelő tájékán, szemek környékén, fül környékén. A kontraindikációk közé tartoznak a lázas megbetegedések, akut gyulladások, has kezelésének tilalma a terhesség idején, daganatos megbetegedéseknél, a végtagok érbetegségeinél, vérkeringési rendellenességeknél, szívbetegségeknél, cukorbetegségeknél, a véralvadás zavarainál.

A kezelésekről bővebb információért érdeklődjön a Corvinilor utca 5 szám alatti Aphrodité szépségszalonban.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: