2015-05-23 22:16:56• hírek • Szatmar.ro

Határtalanul a határon innen és túl

A magyar kormány által meghirdetett és támogatott Határtalanul program kiváló lehetőség középiskolás diákok számára egymás megismerésére, a kapcsolattartásra, közös, felfedeztető tanulásra és tanításra.

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium nem először vesz részt ebben a pályázatban, és minden évben sikeres,élményteli találkozásokat jelentett ez a program diákoknak és pedagógusoknak egyaránt.

Az idei tanévben négy pályázat keretein belül dolgoztak együtt a kölcseys diákok a testvériskolánk tanulóival irodalmi, történelmi, környezetvédelmi és művészeti témájú projektekben:

  • Bocskai István Gimnázium Hajdúböszörmény "Hegyek, fák, füvek- természet az irodalom tükrében"

  • Batthyány Kázmér Gimnázium Szigetszentmiklós : "Észak Partium történelmi kincsei"

  • Batthyány Kázmér Gimnázium Szigetszentmiklós: "Partiumi költők, festők nyomában"

  • Batthyány Kázmér Gimnázium Szigetszentmiklós: "Határtalanul a dallamok szárnyán"


A pályázatokban a X. A, B, C, és D osztályok diákjai, az iskola kórusa és néptánccsoportja vett részt. Készülnek a pályázatokat bemutató CD-k, weboldal, sőt egy közös műsor is, amelyet a Kölcsey napok keretén belül mutat a Kölcsey és a szigetszentmiklósi testvériskola kórusa.

Debrecen, Nagyvárad, Szalonta, Nagykároly, Adyfalva, Nagybánya, Szigetszentmiklós, Budapest, Kecskemét, Esztergom, Pákozd, Nagykörös, - a teljesség igénye nélkül ezek azok a helyszínek, ahová a diákok ellátogattak és rácsodálkozhattak nemcsak a jelenre, hanem megérintette őket a múlt is, megértették, hogy a minket összekötő legfőbb kapocs a közös történelmünk, művészetünk, kultúránk.

Közben pedig barátságok születtek, élményekkel, emlékekkel váltak gazdagabbá a résztevevők- határon innen és túl. Ledőltek korlátok- a határtalan program elérte célját.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: