2014-12-18 23:03:01• hírek • Kocsis Zoltán

Hatalmas siker volt a Kölcsey karácsonyi vására

Kicsik és nagyok, pedagógusok és szülők együtt ünnepeltek csütörtök este a Kölcsey Ferenc Főgimnázium udvarán. Az ünnepségre okot a karácsony közelsége, de leginkább az együvé tartozás és a közösségi érzés szolgáltatta.

Első alkalommal szervezett karácsonyi vásárt a Kölcsey Ferenc Főgimnázium és figyelembe véve, hogy az esemény alatt szinte kicsinek bizonyult az intézmény udvara, talán kijelenthető: nem utoljára.

Az esemény gyakorlatilag két szálon futott. Az egyiken a diákoknak különböző termékeket kellett előállítaniuk is aztán megpróbálni azokat eladni. A másik szál a színpadon zajlott, ahol még a tanárok is felléptek.

Ami a vásár részét illeti, a diákok süteményektől asztali díszeken keresztül szappanig és gyertyatartóig rengeteg mindent készítettek. Ezeket a saját maguk által megszabott áron árusították, a befolyt összeget pedig az osztály szabadon költheti majd el: kirándulásokra vagy bármilyen más közösségi tevékenységre.

Ezzel párhuzamosan a résztvevők egy lejnyi egységáron vásárolhattak gyertyát, ebből rakták majd ki az udvar aszfaltján a Kölcsey karácsonyfáját. Az ebből befolyt összegből a tanintézet vezetősége az óvodát kívánja majd fejleszteni. Zsűri értékelte továbbá az asztalok díszítését és a sütik finomságát is. Előbbi esetben pénzdíj, utóbbi esetében pedig az Erdélyi Konyha előfizetése volt a jutalom. Ezen kívül egy táblagépet is kisorsoltak a sütit sütők között.

A színpadon közben egymást váltották a fellépők és a bemutatók. Fisár Erika tanárnő magyar szakos diákjai magyarul, Pricop Mariana tanítványai románul, Schönberger Imola „csapata" pedig angolul énekelt, szavalt.



Sárándi Annamária és Dobosi Csilla betlehemes játékot tanított be tanítványainak, míg Sárosi Melinda és Szőke Réka másodikos és harmadikosai két kuriózummal álltak elő: csengőkórussal és jelbeszéd-énekkel. A műsor fénypontja az volt, amikor a diákok és a tanárok kórusa együtt énekelt a színpadon.

Végezetül a több száz gyertya megrajzolta a Kölcsey karácsonyfájának körvonalait, a legkisebbek felhőtlen játszadozása pedig már a karácsony hangulatát idézte.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: