2016-05-31 16:23:46• hírek • Kocsis Zoltán

Hatalmas összeggel támogatja a magyar kormány a Kölcseyt

Óriási ováció és hosszan tartó vastaps fogadta Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár bejelentését kedd délben a Kölcsey Ferenc Főgimnázium dísztermében: a szakpolitikus ekkor jelentette be, hogy a magyar kormány múlt heti döntése értelmében újabb, jelentős összeggel támogatja a szatmári magyarságot, ezúttal a patinás oktatási intézmény épületének rehabilitálása által.

„Már ezért a tapsért érdemes volt eljönnöm! Ekkora tapsot még soha nem kaptam és valószínűleg nem is fogok", mondta Szilágyi Péter azt követően, hogy bejelentette: a magyar kormány 250 millió forinttal, azaz mintegy 800.000 euróval támogatja a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumnak otthont adó épület felújítását.

Ez az összeg a nyílászárók cseréjére és a homlokzat restaurálására elegendő. „Folytatni szeretnénk a támogatást! A magyarság jövője csakis az összefogásban és az erős kiállásban rejlik!", jelentette ki a nemzetpolitikáért felelős államtitkár, aki emlékeztetett arra, hogy a Hám János óvoda felújítását is támogatta a magyar kormány.

„Ti értitek igazán, mit jelent, amikor a szél átfúj a falak repedésein, vagy amikor fejünkre hull a vakolat", fordult a tanintézmény pedagógusaihoz, diákjaihoz Pataki Enikő. Az igazgató kiemelte, magyarságunkat felvállalni nem csak kötelességünk, hanem ez olyan erőt ad, ami tovább képes vezetni minket a hétköznapok nehézségei között.

Pataki Csaba szenátor köszönetet mondott a magyar kormánynak a támogatásért. „Az, hogy Budapesten több nyitott ajtót találunk, mint Bukarestben, nem a mi hibánk. A Kölcsey Ferenc Főgimnzáium tevékenységében, az oktatás minőségében megfelel a XXI. század elvárásainak, célunk, hogy az épület állapota is megfeleljen. Köszönettel tartozunk továbbá a pedagógusoknak is, akiknek hite, kitartása és türelme eddig is lehetővé tette a minőségi oktatást, és meggyőződésem, hogy ez a továbbiakban sem változik", jelentette ki az RMDSZ megyei tanácselnök-jelöltje.

Ezt a gondolatmenetet követve Kereskényi Gábor parlamenti képviselő kiemelte, „ez a támogatás elsősorban az itt dolgozó 90 pedagógus és közel 1100 diák érdeme". A polgármesterjelölt felelevenítette azokat a pillanatokat, amikor Pataki Csabával és Nm.Ft. Schönberger Jenő római katolikus megyés püspökkel közösen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnél és nemzetpolitikáért felelős tárca nélküli miniszternél, valamint Rogán Antalnál, a miniszterelnök kabinetfőnökénél lobbiztak a támogatásért. „Az Orbán-kormány ismét bizonyította, hogy nem csak szavakkal támogatja a határon túli magyarság megmaradását", fűzte hozzá Kereskényi.

Nem maradt adós a kölcseys diáksereg sem, a kollégium kórusa rövid műsorral mondott köszönetet, végezetül nemzeti imánkat mindenki felállva tisztelte meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: