2014-05-30 13:42:28• hírek • Kocsis Zoltán

Ismét csak kampányígéret volt a kerülőút és a harmadik híd licitje?

Hatalmas taps és ováció fogadta május 14-én Victor Ponta miniszterelnök a Szatmár Megyei Tanács gyűléstermében tett kijelentését, mely szerint „a következő héten végre kiírják a szatmárnémeti kerülőút és a 3. Szamos-híd licitjét". Nits János, a Szatmárnémeti Városi Tanács tagja napokkal később a következő szöveget osztotta meg a legnépszerűbb közösségi portálon: „Mindez sokkal hihetőbb lett volna, ha nem a választások előtt másfél héttel, vagy legalább nem Szatmárnémetiben jelentette volna ki. A legjobb persze az lenne, ha a licitről a SEAP-on vagy a CNADNR honlapján olvashatnánk".

Másfél hét telt el Ponta kijelentése és egy hét az általa megjelölt határidő óta és bebizonyosodott: sajnos a szatmári urbanisztikai szakembernek volt igaza! A szatmárnémeti kerülőút és a harmadik Szamos-híd licitjéről azóta sem tesz említést se a közbeszerzési árveréseket lebonyolító internetes oldal (SEAP), sem pedig az Országos Útügyi Vállalat (CNADNR).

„Hány kampánynak kell még eltelnie ahhoz, hogy történjék is valami? És hány kampányban fogjuk még hallani ugyanazt az ígéretet?", tette fel a kérdést Nits a Szatmárnémeti Városi Tanács csütörtöki ülésén. A szakember emlékeztetett arra, hogy a CNADNR honlapján jelen pillanatban 20 terelőút szerepel a folyamatban címszó alatt, közel ötven pedig az előkészületben kategóriában. Szatmárnémeti azonban egyik között sem szerepel!

„Mivel engem személy szerint is nagyon érdekel az ügy és nagyon szeretném, ha végre elkészülne a beruházás, ezért minden egyes tanácsülésen meg fogom kérdezni, miként áll a licit", tette hozzá Nits.

A tárggyal kapcsolatos helyzetről csütörtöki sajtótájékoztatóján Pataki Csaba, az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének elnöke is nagyon plasztikusan beszélt: „Annyit és annyian ígérték már a kerülőutat és a harmadik hidat, hogy már legalább egy makettet szeretnénk látni".

Ha mégsem valósulna meg a sokat ígért beruházás, a szatmáriak várhatóan az idén esedékes elnökválasztás előtt ismét hallhatnak hasonló ígéreteket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: