2014-09-15 21:40:09• hírek • Kocsis Zoltán

Hat embercsempészt vettek őrizetbe Szatmáron

A Szatmár Megyei Törvényszék mellett működő ügyészség vezetésével a határrendészet, a petei határátkelő munkatársai, valamint a titkosszolgálat egy embercsempészetre szakosodott bűnbandát számolt fel a napokban. Hat romániai személyt embercsempészet, tizenegy szíriai személyt pedig illegális határátkelés szándékának gyanújával vettek őrizetbe.

A határrendészet tájékoztatása szerint a csoportot szeptember elején kezdték megfigyelni. Információik, melyek szerint Szatmár és Máramaros megyei személyek bűnszervezetet hoztak létre annak érdekében, hogy a potenciális célpontokat felleltározzák, verbuválják, elszállásolják, tanácsokkal lássák el és átjuttassák a román - magyar határon, gyorsan beigazolódtak. Terveik szerint Magyarországon a csoport többi tagja vette volna át a szökevényeket és ők juttatták volna el a schengeni övezet nyugatabbi országaiba.

A hatóság azonban több olyan személygépkocsit tartóztatott fel Szatmárnémeti területén, amelyekben szíriai állampolgárok - összesen tizenegy - tartózkodtak.

A hat szatmári és máramarosi személy ellen embercsempészet, a szíriaiak ellen pedig illegális határátkelés szándéka miatt indítottak eljárást. A hatóság folytatja a nyomozást annak felderítésére, írható-e a banda nevére egyéb bűncselekmény.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: