2014-12-17 18:10:27• hírek • Szatmár.ro

Használt elemekből készült a vetélkedő kabalája

Az Életet a környezetnek, életet az embernek című vetélkedőben elhasznált elemekből készítettek figurákat.

Tizedik és egyben az utolsó kiírása zajlik éppen a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség által szervezett Életet a környezetnek, életet az embernek című vetélkedőnek. Az ebben részt vevő 35 Szatmár megyei iskola feladata főleg a szelektív hulladékgyűjtés. Újdonság, hogy idén a begyűjtött használt ceruza-, lapos- és egyéb elemekből el kellett készíteniük a program kabaláját. Az alak rájuk és fantáziájukra volt bízva, a lényeg annyi volt, hogy az alapanyagot az összegyűjtott elhasznált energiahordozók képezzék.

Szerdán délelőtt aztán a Szatmár Megyei Múzeum földszinti termében, egy kiállítás keretében be is mutatták ez elkészített figurákat, ezeket pedig egy háromtagú zsűri pontozta.

"Sajnos a legtöbb iskola az automatizálásra fektette a hangsúlyt, az esetek 80 százalékában robotok készültek az elemekből" - magyarázza Békessy Erzsébet, a vetélkedőt szervező intézmény vezetője. A zsűri mindenesetre jobban díjazta a kreatívabb megvalósításokat, erre enged következtetni a nyertesek listája is.

A kabalák versenyét a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumba járó gyermekek nyerték: ők 15 kilogrammnyi elhasznált elem felhasználásával a város jelképét, a tűzoltótornyot mintázták meg. A második helyezett a Református Gimnázium pandája lett, a harmadik helyen pedig a Börvelyi Általános Iskola végzett - ők egy perselyt készítettek.

Elemekből készültek kabalafigurák

Elemekből készültek kabalafigurák

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: