2016-04-06 13:56:37• hírek • Szatmar.ro

Három szatmárit díjaztak az EMMV-n

Az idei évben negyedik alkalommal rendezték meg az EMMV országos szakaszát az V-VIII. osztályos diákok részére. Az idei versenyen 126 diák mérhette össze tudását Temesváron, a Bartók Béla Elméleti Líceumban, tudhatjuk meg Kabai Tünde beszámolójából.

A résztvevő diákokat és kísérő tanáraikat bentlakásban szállásolták el, a Szatmár megyeiek a Gerhardinum Római Katolikus Teológiai Líceumban töltötték az éjszakákat.

Az ünnepélyes megnyitó a Temes Megyei Tanács multifunkcionális termében zajlott. Az ünnepséget többek között magyar népdalok, valamint a Bartók Béla Elméleti Líceum együttesének az előadása tette színesebbé.

A verseny a Bartók Béla Elméleti Líceumban kapott helyet, és 6 feladat megoldásából állt. A nagy izgalmak után a versenyzők városnézésre indultak, Temesvár látványosságait tekinthették meg, többek között Dózsa György szobrát, a Dóm-teret és még sok más érdekes dolgot.

Visszaérve az iskolába, a közös feladatmegoldás következett. Később, hogy a feszültséget oldják, a szervezők
egy tehetséglabirintust hoztak létre a diákok részére. Ennek a célja az volt, hogy minél több Bartók-tallért szerezzenek a résztvevők, amiket majd értékes ajándékokra válthatnak be. Ez a foglalkozás több tevékenységet foglalt magába: a kusudama, a robotika és a tangram nevűeket is. Természetesen „magyaros" játékok is voltak, mint a „Keresd a párját", vagy a „Hungarikumok".

A tevékenységek végeztével kifüggesztették a várva-várt eredménylistát, majd táncház következett. A rendezvény az ünnepélyes díjkiosztóval zárult, ekkor díjazták a diákokat.  Szatmár megyéből hárman kaptak díjat:

V. osztály: Kabai Tünde: - EMMV III. díj, - Minisztériumi dicséret, felkészítő tanár Polcz Zita
VI. osztály: Éles Júlia- Bartók Béla Elméleti Líceum különdíja felkészítő tanár Tempfli Gabriella
VIII. osztály: Boros Csaba- EMMV dicséret, felkészítő tanár Koczinger Éva

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: