2016-07-15 15:47:11• hírek • MTI

Három sávon lehet majd átjutni a Szamos bal partjára

Dolgoznak a Decebal hídon, a Golescu hídon változik ideiglenesen a forgalmi rend.

Pénteken 14 órakor ülésezett Szatmárnémeti új Közlekedésbiztonsági Bizottsága. Az eddigiekhez képest a tagságban komolyabb változás nem történt, sőt, két fővel bővült a testület. Az új tagok tapasztalt szakemberek: Beregszászi István és Carlan Mihai.

A bizottság ülésének a fő témája a Decebal hídon végzett felújítási munkálatok által okozott torlódások megszüntetése volt. „A tegnapi nap folyamán többször is autóba száltam és átkeltem a hídon. Voltak időszakok, amikor 10 percnél nem volt több az átjutás a jobb partról a balra" - magyarázta Adrian Albu. Viszont vannak időszakok, amikor időigényesebb az átkelés, emiatt pedig lépni kell. Szóba került, hogy a híd mindkét oldalán egy-egy helyi rendőr irányítsa a forgalmat. A közlekedési rendőrség képviselője ugyanis kerek-perec kijelentette, nekik ilyesmire nincs kapacitásuk. Arról is beszéltek, hogy a kereszteződésbe a Hegyi út irányából érkezőknek megszüntessék a villogó zöld lámpát, ám végül ezt is elvetették.

Megszavazták viszont, hogy megváltoztassák a közlekedési rendet a Golescu hídon, ugyanis a másik hídon végzett felújítás miatt azon most jóval többen közlekedtek. Maskulik Csaba azt javasolta, hogy a Crinul-kereszteződésben a zöld jelzésre előre és balra is lehessen térniük a hídról érkezőknek - és értelemszerűen a többi irányból érkezőknek is. Abban maradtak, hogy ezt a lehetőséget meg fogják vizsgálni.

Amit viszont eldöntöttek: a napokban új, ideiglenes forgalmi rend áll be a Golescu hídon: 11 és 17 óra között három sávon lehet majd átjutni a Nagypiac irányából a Crinul felé. Ez idő alatt tiltani fogják a híd bal lábánál a kihajtást a 16-os lakónegyedből - csak a behajtás lesz engedélyezett. Ezekkel a változtatásokkal remélhetőleg gyorsabban lehet majd átjutni a Golescu hídon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: