2015-04-25 21:44:43• hírek • Kocsis Zoltán

Három hónapja nem kaptak fizetést, de legyőzték az Olimpiát

foto: sportulsatmarean.ro
foto: sportulsatmarean.ro

Ritkán látható rossz sorozatban van az Olimpia labdarúgócsapata, amelynek csak azért nincs semmilyen negatív következménye, mert a román szövetség tavaly megalkotta a rájátszásos rendszert. A szatmári sárga-kékek hét nyeretlen meccs után utaztak Resicabányára - ahhoz a csapathoz, amelyet utolsóként meg tudtak verni. Szombat délelőtt viszont ismét kikaptak - ám hála a román szövetségnek, a hatodik helynél rosszabbul már nem végezhet a gárda.

Resicabányán a mérkőzés negyed órás késéssel kezdődött, a hazai futballisták így tiltakoztak az ellen, hogy immár három hónapja nem kapták meg a fizetésüket. Ezt követően egy perces gyászszünetet tartottak a hazaiak a héten elhunyt néhai utánpótlás-edzője, Niculae Chirila emlékére.

A mérkőzés végeztével aztán már a vendégeken volt a sor, hogy gyászos hangulatba kerüljenek, mivel Alexandru Dandea fejesét, majd Visan Cretu 18 méteres lövését követően a Metalul otthon tudta tartani a két pontot.

Győzelmével immár 42 pontnál jár a Resicabánya, ezzel a tabella második helyét foglalja el, tíz ponttal lemaradva a listavezető Temesvár mögött. Az Olimpia viszont 26 ponttal a 6. helyen áll, nyolc ponttal lemaradva az előtte lévő Tatrang mögött. Érdekes, hogy az alsóházban ragadó Ramnicu Valcea már 31 pontnál jár - ám mindent összevetve a hetediknél jobb helyen nem végezhet...

Az Olimpia a következő fordulóban, szombaton a Tatrangot fogadja - remélhetőleg a 9. meccsen megtörik végre a rossz sorozat.

Resicabánya - Olimpia 2-0
gól
: Dandea (63.), Cretu (87.)
Az Olimpia felállása: Suta - D. Muresan (66. Feier), Onicaş, Heil, Iuhas (csk.) - Villand, Micas - R. Rus, Bg. Faur, Salageanu - Selagea

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: