2011-11-02 10:33:16• hírek • Szatmár.ro

Három hátborzongató hely Európában

Ha hiszel kicsit a szellemekben, akkor élvezni fogod Európa legijesztőbb vidékeit. Nem is gondolnád, hogy Párizs alatt tömegsír - igazi kísértetváros - fekszik, az írországi Leap kastélyban és a skócicai St. Andrews kastélyban pedig szellemek tanyáznak.

St. Andrews-t, a skót kisváros a golf szülőhazájaként is emlegetik, az itt élők pedig azt beszélik, hogy a település kastélya mind a mai napig szellemek és kísértetetek tanyája. Az épület már a XII. században állt, de a skótok 1337-ben lerombolták, hogy ne kerülhessen az angolok kezére. A XIV. század végén azonban Bishop Walter elrendelte a kastély újjáépítését.

A legendák szerint a kastélyt több kísértet is lakja: egyikük a Fehér ruhás nő, aki a kastélyban és a partok mentén sétálgat naphosszat, de itt él Patrick Hamilton, a skót mártír szelleme is, aki képtelen elhagyni a kastély tornyait. Beaton érseket és prímást meggyilkolták és meztelenül kilógatták a kastély oromzatára, ezért az ő szelleme is ide jár vissza . A környéken egy Szürke ruhás nőalak is gyakran feltűnik. A kastély közelébe októberben és novemberben, alkonyatkor csak a legbátrabbak merészkednek.



Azt tudtad, hogy Párizs utcái alatt végtelenbe vesző alagutak és bányák is húzódnak? Ezek nem azonosak a közismert katakombarendszerrel. A bányákba ma tilos a belépés, komoly büntetést rónak ki arra, aki mégis belép ide. A szóbeszéd szerint az üregekben holt lelkek kísértenek. A város alatti területet az alagutak közel hatszáz kilométer hosszan hálózzák be, ezek nagy részük pedig a térképeken sem szerepel.

A katakombák a Párizs alatti alagút-és bányarendszer egy kisebb részét alkotják. A XVIII. században a túlzsúfolt párizsi temetőkből közel hatmillió ember földi maradványát hozták a több száz méteres alagútrendszerbe. Akik ma ide látogatnak, állítják, hogy az elhunytak még mindig itt kísértenek, mert nem bírnak nyugodni exhumálásuk után sem. A falakat rémisztő festmények díszítik, amelyeknek eredetét szintén homály fedi.

A bizarr helyek toplistáján első helyen szerepel az írországi Leap kastély, melyben a skóciaihoz hasonlóan szintén szellemek tanyáznak. Az épületet a XV. század végén az O'Bannon család építtette, majd a kastély az O'Carroll família tulajdonába került. A hatalomért való vetélkedés során a két Carroll testvér harcolt egymással. Az egyik fiútestvért a család és a másik testvér szeme láttára gyilkolták meg a kastély kápolnájában, innen ered a Véres kápolna elnevezés. A kastély egy részét később börtönként is használták, és számos kivégzést is végrehajtottak az ódon falak között.



A kastély legrémisztőbb szelleme egy Elemental nevű erőszakos, púpos, rothadó hús-és kénszagot árasztó kísértet. A kastély renoválása közben a kutatók rátaláltak a várbörtönre is, amelyben rengeteg emberi maradványt és kínzóeszközöket találtak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: