2015-01-31 17:46:45• hírek • Kocsis Zoltán

Három éven belül elkészülhet a prefektúra új székhelye

Reális esély mutatkozik arra, hogy az idei esztendő második felében folytatódjon a munka Szatmárnémetiben, az Eötvös (A.I. Cuza) utcában található építkezési romok között. Ha ez megtörténik, akkor három éven belül akár be is költözhet új otthonába a prefektusi hivatal.

Szatmár megye abban a - mindenki döntse el, hogy kedvező vagy kedvezőtlen - helyzetben van, hogy a három legfontosabb intézmény, a megyei tanács, a prefektúra és a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal ugyanabban az épületben működik. A Közigazgatási Palota ugyanakkor a megyei tanács tulajdonát képezi, így a másik két intézmény nem fizető albérlőként használja az ingatlant. Noha Dorel Coica polgármester többször is felvetette a polgármesteri hivatal elköltöztetésének lehetőségét, a jelek szerint ehhez inkább a prefektúra került közelebb.

Amint azt Eugeniu Avram prefektus és Altfatter Tamás alprefektus pénteken bejelentették, a kormány 1,8 millió lejt különített el arra a célra, hogy folytassák a munkát az Eötvös utcában két évtizede érintetlenül álló építkezésen. A különböző dokumentációk és engedélyek beszerzését követően remélhetőleg az év második felében elkezdhetik a kőműves munkát is. Ha így lesz, akkor a 2007-es terveket követve akár három éven belül költözhet is az intézmény.

Avram és Altfatter elmondása szerint elsőként a jogosítvány-, útlevél- és gépjármű-nyilvántartó osztályok költöznének át a Petőfi utcáról. A célok között szerepel egy határon átnyúló pályázat is, melynek célja egy szükségállapotot kezelő központ kialakítása, amely szintén ebben az épületben kaphatnak helyet..

Az Eötvös utcai építkezés 1990-ben kezdődött és 1996-ban állt le. 2008-ban került át a prefektúra tulajdonába.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: