2015-07-28 11:25:04• hírek • Kocsis Zoltán

Harmincegy címzetes helyet foglaltak el

Egy pedagógus alaposan pórul járt, miután fellebbezett a versenyvizsga eredményhirdetését követően, derült ki a tanfelügyelőség tájékoztatásából. A címzetes helyek mindössze egyharmadát foglalták el, a következő leosztás augusztusban lesz.

Amint arról már beszámoltunk, a négyszáz arra jogosult óvónő és tanár közül 352-en iratkoztak be a július 16-án tartott versenyvizsgára. Közülük aztán menet közben 43-an visszaléptek, két személyt pedig szabálysértés miatt kizártak a vizsgáról. Ennek következtében összesen 307-en teljesítették a vizsgát, közülük pedig 99-en érték el a megkövetelt 7-est vagy annál jobb értékelést.

Az első eredményhirdetés után 72-en nyújtottak be fellebbezést, írásbeli dolgozataik újrajavítását kérve. Ennek eredményét hétfőn hozták nyilvánosságra. Ezek szerint 31 dolgozat jegyét módosították a javítók: 20 dolgozatét emelték, 11-ét pedig csökkentették.

Az egyik pedagógus nagyon rosszul járt a módosításokkal, mivel 7-ről hetes alá csökkentették jegyét - elesve ezzel attól a lehetőségtől, hogy címzetes állást pályázzon meg. Öt esetben módosították 5-ös fölé, négy esetben pedig 7-es fölé, további egy esetben pedig öt alá csökkent az értékelés.

A végeleges eredmények szerint a sikerességi ráta (5-ös fölött) 69,5%-ról 70,87%-ra emelkedett, míg a 7-est vagy afölötti jegyet kapók aránya 33%.

Megközelítőleg egy harmad az elfoglalt címzetes állások száma is, hisz a rendelkezésre álló 92 közül 31-et pályáztak meg a minimum hetes jegyet szerző tanárok. A helyek következő leosztása augusztus 24-én lesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: