2012-07-24 10:47:24• hírek • ITcafe.hu

Harmadik az okostelefon-piacon a Huawei

Egy privát elemző adatai szerint a második negyedévben a kínai vállalat több készüléket adott el, mint a Nokia vagy a RIM.

Nagy lendülettel tolakszik előre az okostelefon-gyártók között a Huawei Technologies. Egy elemző jóslata szerint a távközlési berendezések piacán gyorsan a legnagyobbak közé növő kínai vállalat fogja eladni az idén a legtöbb smart phone-t a Samsung és az Apple után.

Horace Dediu az általa alapított, gyakorlatilag egyszemélyes tanácsadó cég, az Asymco szakértője a Bloomberg-nek azt mondta: a Huawei már a második negyedévben több ilyen készüléket adott el, mint az egy ideje harmadik Nokia vagy a BlackBerryket gyártó Research in Motion (RIM). „Ők azok, akikről nem nagyon szokás tudomást venni, mert alig ismerik őket az Egyesült Államokban. Csakhogy komoly számokat produkálnak" - magyarázta Dediu.

A kínai vállalat 2009-ben kezdett komolyan foglalkozni okostelefon-gyártással. Saját operációs rendszer fejlesztése helyett a Huawei kiválasztotta a Google Androidot, és ennek gyári változatával dobta piacra első készülékeit. Előretörésük most annak köszönhető, hogy megbízható minőségű középkategóriás készülékeket gyártanak, és számos mobilszolgáltató számára készítenek azok márkanevén megvásárolható modelleket.

A cikk folytatása az ITcafe.hu oldalon olvasható.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: