2008-08-13 16:35:14• hírek • Czinzel László

Mikola: a hónap végén átadják a kultúrotthont

Egy kulturális fesztivál keretében a megye legkorszerűbb kultúrházát fogják átadni.

Amint azt Dobos István, a község polgármestere elmondta, augusztus 31.-ére tervezik azt a rendezvényt, amelynek keretében a kultúrotthont is felavatják. Így egyben ez lesz a szeptember végére tervezett falunap is.

A község két alkalommal is kapott kormánytámogatást a régi, düledező kultúrotthon korszerűsítésére, ennek eredményeként ma korszerű, párját ritkító épület áll a település központjában.

Bár több községben is modern kultúrotthon várja az érdeklődőket, a mikolai több szempontból is különleges: egyrészt majdnem HACCP rendszerben folyik majd az ételfeldolgozás-, és felszolgálás - például külön tojásmosót, külön zöldségmosót szereltek fel a konyhában, és a húst is csak állatorvosi engedéllyel lehet majd ide behozni.

Másrészt: ez az egyetlen olyan kultúrotthon, amely egyben turisztikai központként is fog szolgálni, és ennek megfelelően négy vendégszobát is berendeznek az emeleti részen. Itt az elképzelés szerint a távolabbi jövőben a községbe látogató turisták is megszállhatnak majd, természetesen egy bizonyos díj kifizetése ellenében. 

szatmar.ro

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: