2015-05-26 17:22:09• hírek • Szatmár.ro

Halasztódik a Somesul stadion megvásárlásának az ügye

Pontosítanak még a határozat-tervezeten, a megyei tanácsosok személyesen is megnézik a létesítményt.

Az a furcsa helyzet állt elő a Szatmár Megyei Tanács kedden megtartott rendes havi ülésén, hogy a megvitatásra váró tervezeteket tartalmazó napirend körüli vita nagyjából háromszor annyi időt tartott, mint maga a tervezetek megszavazása. Ennek főleg az első napirendi pont volt az oka: ismét a tanácsosok elé került a szatmárnémeti Ecaterina Teodoroiu 5. szám alatt található Somesul stadion megvásárlásának az ügye. Mint ismeretes, a Szatmár Megyei Tanács 500 ezer euróért meg szeretné vásárolni az épületet, hogy ott egy edzőközpontot hozzon létre. A tervezetről való szavazás elhalasztását kérte Kovács Máté, a tanács RMDSZ-frakciójának elnöke - ezzel kezdődött a hosszas megbeszélés, melynek végeztével valóban lekerült a napirendről a tervezet.

Kovács szerint az ingatlan helyzete nem teljesen tisztázott és a frakció nevében kijelentette: nem látja az okot, ami miatt a kérdéses összegért meg kellene venni a meglehetősen rossz állapotban levő épületet - helyette lehetne keresni például egy olyan területet, ahol új pályát lehet kialakítani öltözővel és zuhanyzóval.

Kiderült, hogy az épületen egy 6,9 millió lejes jelzálog van, ám az eladó vállalta, hogy amennyiben a megyei tanács megveszi az ingatlant, törleszteni fogja ezt. Marginean Éva szerint a vásárlás megszavazásához szükség lenne egy közjegyző által aláírt iratra, amelyben az eladó vállalja a jelzálog törlesztését. Marginean szerint azt is meg kell vizsgálni, hogy milyen állapotban van az ingatlan. Ioan Viman PSD-s tanácsos javasolta: készítsenek egy olyan felmérést, amelyik megmutatja, hogy mennyibe kerülne a felújítás, illetve a polgármesteri hivatallal kellene szövetkezni a megvásárlás ügyében. A vita során kiderült: a jelenlegi tulajdonos egy csődbe ment cégtől vette meg árverésen az ingatlant.

Azt egyik hozzászóló sem kérdőjelezte meg, hogy szükség van a szatmári sport fejlesztésére, a sportélet támogatására.

A vásárlás szükségességét Csík Tibor, az Olimpia vezetőedzője és Dacian Nastai, a gyerekek-labdarúgókkal foglalkozó központ edzője indokolta meg. Az épületben szobákat lehet kialakítani az öltözők és zuhanyzók mellett, így Szatmárnémeti akár különböző kupákat is szervezhet, amire most nincs lehetőség. Csík szerint folyamatosan pálya-gondokkal küszködnek, van amikor még a reggeli órákban is kérdés, hogy hol fogják a délutáni edzést tartani.

Adrian Stef megyei tanácselnök a megbeszélés alatt lejegyezte az észrevételeket és megkérte Adriana Crasnait, a megye titkárát, hogy azok alapján készítsék elő az új tervezetet. Felajánlotta a megyei tanácsosoknak, hogy együtt keressék fel a Somesul stadion épületét, hogy mindenki tisztában legyen annak állapotával, azt követően szavazzanak majd annak megvásárlásáról.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: