2015-07-03 13:02:34• hírek • Kocsis Zoltán

Belehalt sérüléseibe a Károlyi úton elgázolt kerékpáros

Két napon belül két kerékpáros vesztette életét Szatmár megye közútjain: szerdán egy 13 éves fiút gázoltak el Krasznaterebesen, csütörtökön pedig egy férfit Szatmárnémetiben. A csütörtöki nap folyamán elgázoltak egy másik kisfiút is, ezúttal Sárközújlak közelében.

A szatmárnémeti baleset csütörtök kora délután történt, 14.20 körül. A rendőrség tájékoztatása szerint N. Attila a Neajlov utcáról a Károlyi útra szeretett volna kifordulni kerékpárjával, ám nem adott elsőbbséget a feléje közeledő Škoda típusú személygépkocsinak.

A kerékpáros férfit súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították a Szatmár Megyei Kórházba, ahol azonban rövid időn belül belehalt sérüléseibe.

Figyelmeztető és elgondolkodtató, hogy két napon belül két kerékpárost gázoltak halálra Szatmár megyében, a kerékpárutak építése mégsem prioritás a legtöbb önkormányzat számára...

Sajnos történt egy másik súlyos gázolás is csütörtökön, ezúttal a DN19-es országúton, Sárközújlak közelében. A rendőrség tájékoztatása szerint egy 11 éves kisfiú szabálytalan helyen, elővigyázatlanul akart átkelni az úttesten és pontosan egy Fiat típusú haszongépjármű elé szaladt. A gyereket súlyos sérüléssel szállították kórházba, az 52 éves máramarosi söfőr a vizsgálatok szerint nem állt alkohol hatása alatt.

A Škoda illetve a Fiat vezetői ellen gondatlanságból elkövetett emberölés illetve testi sértés vádjával indul jogi eljárás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: