2014-04-22 16:26:05• hírek • MTI

Halálos áldozatai vannak az árvizeknek

Négy halálos áldozata van az árvizeknek, amelyek az ország déli részét sújtják.

Az elmúlt három napban főként Teleorman, Olt és Prahova megyéket sújtotta az ár. A megáradt folyók és patakok mintegy 35 települést öntöttek el, a hatóságoknak csaknem hatszáz embert kellett kitelepíteniük.

Victor Ponta miniszterelnök és Liviu Dragnea miniszterelnök-helyettes kedden felkereste a Teleorman megyei Beiut, ahol anyagi támogatást ígértek az áradás által megrongálódott házak újjáépítésére.

A kormányfő bejelentette, hogy 15 millió lej kiutalásáról dönt szerdán a kormány. A pénzt gátépítésre és egyéb helyreállításokra költik. A hatóságok ígéretei szerint augusztusig végzik el a helyreállítási és gátépítési munkálatokat.

Ponta felhívta a figyelmet arra, hogy a munkálatok során tartós megoldást kell találniuk a hatóságoknak az árvízvédekezésre, hogy többet ne fordulhasson elő ilyen tragédia. Ezzel arra utalt, hogy Teleorman megyében 2005-ben megépítettek már egy gátat az akkori áradások pusztítása után, de az nem volt képes megakadályozni a mostani áradást.

A meteorológusok további esőzéseket jeleztek előre, így narancssárga jelzésű árvízriadó van érvényben, amely  több, Románia délkeleti részén lévő folyóra vonatkozik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: