2008-03-21 20:12:22• hírek • István Löchli

Ünnepi istentiszteletek valamint szentmisék Szatmárnémetiben

 Idén is több templom várja a húsvét ünnepén a híveket.

Már nagypénteken is több istentisztelet volt Szatmárnémetiben, de mivel nagypéntek Jézus szenvedésének napja és egyben böjti nap is, a katolikus szentmisék elmaradnak, ellenben számos szertartásra került sor.

A legnagyobb szertartásra nagypéntek alkalmából a Székesegyházban volt, melyen Shönberger Jenő megyés püspök is részt vett, ezt követően szinte az összes Szatmárnémeti katolikus templomban megemlékeztek Jézus kereszthaláláról. Az összes református templomban nagypénteken öt óra kezdettel tartottak istentisztelet.

Számtalan húsvéti szentmise valamint istentisztelet lesz vasárnap. Reggel hét óra kezdettel a Székesegyházban, a Hildegárda, a Szent Család és a Kis Teréz Templomban szentmisére, azt követően pedig ételszentelésre kerül sor. A szentmisék 9 óra kezdettel a Kálvári a templomban indulnak majd a, Hildegárdában 10 órakkor, a Kis szent Teréz Templomban 10.30-kor, a Székesegyházban és a Szentlélek Templomban pedig 11 óra kezdettel. Asz össze szatmárnémeti református templomban átlagosan 10 órától kezdődnek az istentiszteletek, majd azt követően 19-órától újabb húsvéti istentiszteletre kerül sor.



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: