2016-05-30 11:21:54• hírek • refszatmar.eu

Hála Isten ajándékáért, a ravatalozóért, Kisbábonyban

Kisbábony templomos népe hálaadó ünnepre gyűlt össze az Isten hajlékában. Eperszezon van, a hajtás kellős közepén a bábonyiak mégsem feledkeztek el hálát adni Istennek a ravatalozó felépüléséért, megtelt a kicsiny gyülekezet szép, kazettás mennyezetű temploma.

Vasárnap délután 14 órától kezdődött a hálaadó istentiszteleten a 8. zsoltár gyönyörű, ősi feldolgozásával, Mészáros Amanda és Gáti Gábor tolmácsolásában: „Mikor látom egeidet..." Csűry István a Királyhágómelléki Református Egyházkerület főpásztora hirdette Isten szavát: „Mindenekelőtt tudjátok meg, hogy az utolsó napokban csúfolódók jönnek, akik saját kívánságaik szerint járnak, és gúnyosan kérdezgetik: Hol van az ő eljövetelének ígérete? Mert mióta az atyák elhunytak, minden úgy marad a teremtés kezdetétől fogva." (2Pét 3,3-4) Sokszor megkérdőjelezzük mi emberek Isten fejlődés-ajándékozó útját. Ahelyett azonban, hogy a hibákat keressük, mi kell példát mutassunk  a jócselekedetben és az új dolgokban, mindenek előtt hálát adva Isten kegyelméért és ajándékaiért. Ha ezt észrevesszük, megláthatjuk, Isten az elvárásokhoz képest többet ad. Ilyen ajándéka Istennek, a lelkipásztor, a presbitérium, a gyülekezet munkáját használva az új ravatalozó, ahol a tévtanítások ellenére is szólnia kell az evangéliumnak: van feltámadás, van értelme és célja az életünknek, van múlt, amiért hálát kell adni, és van jövő, van reménység.

Az igehirdetést után Higyed Gyöngyi egyházmegyei zenei előadó vezetésével a Szatmárnémeti Református Gimnázium lélekemelő, színvonalas, értékközvetítő, verses-zenés összeállítása következett. Varga Botond házigazda lelkipásztor a 127. zsoltár szavaival köszöntötte a népes gyülekezetet:  „Ha az Úr nem építi a házat, hiába dolgoznak azon építői. A lelkipásztor megköszönte mindazoknak, akik lelkesen részt vettek a ravatalozó építésében, ugyanakkor azokról a lelkipásztorelődökről sem feledkezett meg, akiknek köszönhetően egyáltalán hozzáfoghattak az építkezéshez. A 80-as évek elejétől hat lelkipásztor szolgált a gyülekezetben, ezek közül Kovács Sándor a Szatmári Református Egyházmegye esperese is jelen volt, s az egyházmegye nevében így biztatta az „ifjú Józsuét" és a gyülekezetet: „Csak légy bátor és erős!"

Kereskényi Gábor parlamenti képviselő és Incze Lajos Halmi község polgármestere is felszólalt. Elhangzott több ízben is az, hogy egyház és politikum egymást segítve, vállvetve kell küzdjön az értékekért, a lelki, szellemi és testi építkezésért, a magyar közösségekért. A széthúzás sehova se vezet.

Az istentiszteletet követően a templomból az új ravatalozó felé vette az irányt Isten serege, ahol mindenki megcsodálhatta az épületet, Isten áldását kérve az ott folyó szolgálatokra. Kisbábony kicsi gyülekezete mer a múltba nézni, de Isten segítségével fejlődni is tud, s a jövőbe vetett hite is példaértékű. Eperillat, életszag, feltámadás, hála!

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: