2010-04-01 18:45:20• hírek • Póti Orsolya

Hajhullás tavasszal is

A szezonális hajhullásnak számos oka lehet, de mindezt megelőzhetjük, vagy csökkenthetjük egy kis vitaminkúrával.

Sokan bizonyára észrevették, hogy tavasszal és ősszel a hajunk a normálisnál nagyobb mértékben hullik. A szezonális nagy mértékű hajhullás viszont nem csak tavaszi illetve az őszi fáradtságra fogható, hanem számos más oka is lehet, amire jó odafigyelni, ahhoz hogy elkerülhessük ezt a kellemetlen állapotot.

Nagy Hetty fodrásznőtől néhány tippet és jó tanácsot kapunk ahhoz, hogy megelőzhessük illetve enyhíthessük a túlzott mértékű hajhullást. Egy embernek naponta körülbelül száz hajszála hullik ki, ami regenerálódik. A hajhullás akkor tekinthető rendellenesnek, ha túlzott mértékű és hiányzik a normális újra-kinövés. A hajhullásnak számos oka lehet. Nem is gondolnánk, hogy már a hajhullástól való félelem is hajhullást okozhat, valamint még számos pszichológiai okai is vannak, mint például pszichofizikai (testi és lelki) elfáradás, egy baleset, halálhír. Más hajhullást kiváltó okok: magas vitaminhiány, diéta (egyoldalú táplálkozás), alacsony vérnyomás, rossz vérkeringés, hosszan tartó láz, különböző belsőszervi megbetegedések, valamint fogamzásgátlók szedése.

Nagy Hetty fodrásznő, azoknak akik hajhullási problémákkal küszködnek egy A és E-vitamin kúrát ajánl, valamint rengeteg friss zöldség és gyümölcs fogyasztását. Külső kezelésként pedig ajánlott egy ricinus és olívaolaj keveréke A és E-vitamin ampullával. A keveréket a fejbőrbe masszírozzuk és hagyjuk hatni akár egy napig is. Az olajok illetve a vitaminok serkentő hatással vannak hajtüszőre és a fejbőrre egyaránt.

A női hajhullás okainak feltárása jóval bonyolultabb feladat, mint a férfiak esetében. Számos tényezőt figyelembe kell venni, hogy megtaláljuk a probléma gyökerét. Tisztázni kell azt is, hogy öröklött genetikai hajlam áll e a hajhullás hátterében, vagy sem. A fent említett kezelések azonban nőknek és férfiaknak egyaránt ajánlott, de ha krónikus hajhullásról van szó, akkor ajánlott minél előbb bőrgyógyászhoz fordulni.


A hajhullásnak számos okai vannak
A hajhullásnak számos okai vannak


 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: