2009-04-24 14:00:25• hírek • Parajdi Andrea

Hagyományteremtési szándékkal

Király Lajos
Király Lajos

Először szervezi meg a Batizi Református Egyházközség a Szilágyi Domokos szavalóversenyt. Céljuk hagyományt teremteni, és méltóképpen emlékezni a községben élt költőre.

Szilágyi Domokos 1955-1960 között Batizon élt, ugyanis édesapja 19 évig volt a falu református lelkésze. Ez a kötődés ihlette meg a helyi Református Egyházközséget, egy Szilágyi Domokos szavalóverseny megszervezését illetően - tudtuk meg Király Lajostól, helybeli lelkipásztortól.

A verseny április 25-én, szombaton délelőtt 9 órakor kezdődik, a Batizi Református Egyházközség Batizi András Termében. Verskedvelő általános, és középiskolás diákok érkeznek a Szatmári Református Egyházmegye egész területéről: Szatmárnémetiből, Mikolából, Patóházáról, Kiskolcsról, Pálfalváról, Pusztadarócról, Óváriból, Tamásváraljáról és Szárazberekről is. A versenyre több mint negyven diák jelezte részvételi szándékát.

A szavaló diákoknak három Szilágyi Domokos verset kell tudniuk könyv nélkül: két kötelező és egy szabadon választott verset. A zsűri két fordulóban hallgatja meg a szavalókat, először egy kötelező, majd a választott verset kell előadniuk. A legjobbak értékes könyvjutalomban részesülnek.

„A szavalóversennyel olyan hagyományt akarunk teremteni, amely feléleszti és fenntartja az ifjúságban a Szilágyi Domokos költészete iránti érdeklődést"- mondta el lapunknak Király Lajos lelkész. A szervezők olyan terveket tűzte ki maguk elő, hogy pár év múlva a szavalóversenyt nem Egyházmegyei, hanem Egyházkerületi szinten akarják megrendezni.

Szilágyi domokos megemlékezés Szatmárnémetiben

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: