2014-10-12 13:18:45• hírek • Szatmar.ro

Hagyományos októberi sörfesztivál a Svábház udvarán

Vasárnap délben vette kezdetét az Árpád (V. Lucaciu) utcában található Svábházban az Oktoberfest. Patakokban folyt a sör, sült-főtt a bajor rendezvény hagyományos ételének számító brat- és weisswurst, a mulatsághoz pedig az aláfestőzenét a Mezőfényi Fúvószenekar és a Karoler Trió szolgáltatta.

Nagy sikernek örvendett a három éve megtartott nagy szatmári Oktoberfest, amely azt követően még egyszer megrendezésre került, majd tavaly elmaradt az őszi mulatozás. Idén viszont újra van a bajor hagyományokat szatmárnémetibe is elhozó októberi sörfesztivál: a Svábház udvarán illetve a kulturális központ előadótermében összesen 400 hely áll a sörkedvelők rendelkezésére.

Meg lehet itt ízlelni a Németországból származó szűretlen sört, de persze a már itthon megszokott kínálatból is választhat, aki a világos sört kedveli. Volt a sörfesztivál elmaradhatatlan kellékének mondható sós perec, meg persze bratwurst és weisswurst, úgyhogy ha valakinek megjött az étvágya két sör között, akadt mivel csillapítania éhségét.

Nagyon fogyott a sváb hagyományos eledel, a strudli is, a krumplis és lekváros finomságot a helyszínen sütötték, a szakácsnék pedig alig látszottak ki a munkából.

Sörfesztivál a Svábházban

Német dallamok is felcsendültek, ottjártunkkor a Mezőflényi fúvósok szolgáltatták a zenét. Egy érdekes játék is zajlott az Oktoberfest keretében: a bejáratnál elhelyezett zsákot szemlélve lehetett egy lej ellenében tippelni: hány darab burgonya lehet a zsákban. A legjobban tippelő pedig megnyerhette a zsák krumplit.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: