2016-04-26 14:19:09• hírek • Szatmár.ro

Ha őrületes szabálytalanságot látsz, jelentheted

Ha felháborított egy-egy közlekedési szabálytalanság, jelentheted a rendőrségen.

A Facebookra nap mint nap kerülnek fel különböző csoportokban olyan posztok, amelyek közlekedési szabálytalanságokat, felháborító eseteket tesznek közzé. Az egyik csoportban egy édesapa jelezte, hogy a Fehér-háznál a jelzőlámpa zöld jelzésekor akart átkelni a gyalogátkelőn, ám a piros jelzésen áthajtó, közben telefonáló autós majdhogynem elütötte. Ugyan ilyenkor a közösségi oldalra kitéve az ügyet meg lehet beszélni, hogy mennyire nincs rendben ez, ám sokkal célravezetőbb dolog a rendőrséget értesíteni.

Mint azt Petric Anától, a Szatmár Megyei Rendőrség sajtóreferensétől megtudtuk, ugyan nem gyakori az ilyen eset, de lehetőség van arra, hogy a felháborodott szatmári bejelentést tegyen a közlekedési szabálytalanság kapcsán - feltéve, ha pontosan le tudja írni a szabálytalankodó autó rendszámát, a helyszínt, a pontos időpontot. Könnyít a helyzeten, ha esetleg videófelvétel is van az esetről: jó tudni, hogy a szatmári megyeközpontban közel 70 térfigyelő kamera működik.

A szabálytalanságról szóló bejelentést a rendőrség Eötvös (Cuza Voda) utcai székhelyén lehet leadni a portán, onnan a szolgálatos rendőr továbbítja a bejelentést a közlekedési rendőrséghez. Petrictől azt is megtudtuk, hogy a bejelentésre harminc napon belül választ ad a rendőrség.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: