2015-05-24 11:58:19• hírek • Kocsis Zoltán

Ha kellett, kézzel tolták be az autót...

A győztes egység autója
A győztes egység autója

A szatmári Ovidiu Domide - Daniel Nistor páros nyerte az országos ralibajnokság első, szatmári futamát. A Bükkalja vidékén megrendezett versenyen a megyére rázúduló trópusi jellegű zivatar alaposan megnehezítette a versenyzők dolgát. Sokan elakadtak a sárban, nehéz volt a tájékozódás és volt olyan autó, amelyet kézzel toltak be a célba.

A Paul Badea Kupa elnevezésű verseny nehézségét mutatja, hogy a tucatnyi versenyzőből mindössze nyolcan értek célba. A futam legnehezebbnek bizonyuló szakasza az utolsó volt, amikor a hirtelen lezúduló hatalmas mennyiségű csapadék miatt sokan elakadtak a sárban. További nehézséget okozott, hogy a vihar miatt a másodpilóták nehezen találták a tájékozódási pontokat.

A versenyt befejezők közül a legpechesebb egység a Mihai Ban - Marius Dobrisan alkotta páros volt. Nem elég, hogy Kia Sportage-üket az olasz Vincenzo Cangi - Lorenzo Ruse egység több kilométeren keresztül vontatta (ezért meg is kapták a Fair Play-díjat), a célhoz közeledve ismét megviccelte őket járművük. Noha úgy tűnt, az képes lesz áthaladni a célegyenesen, végül az utolsó öt méteren kézzel tolták be a Kiát (fotó).

Ezzel együtt a negyedik helyre értek be, 40 perces hátrányban a győztes Domide - Nistor páros mögött, akiknek egy óra 53 percre volt szükségük a 230 kilométernyi mért szakasz teljesítéséhez. A második helyen negyed órás lemaradással az olasz Mauro Selvatico - Guidode Sabbata végzett szintén egy Nissan Patrollal. A dobogó harmadik fokára Dan Berger és Gabriel Goran ért oda egy Jeep Cherokee-val.

Negyedik lett tehát a már említett Ban - Dobrisan páros, ötödik pedig az őket sokáig vontató olasz Cangi - Duse egység egy Isuzuval. A hatodik helyre a bajnoki futamon most először részt vevő szatmári Krisztián Zsolt - Krisztián Dániel páros ért oda. Apa és fia volt egyben az egyedüli, akik a hobbi kategóriában indultak, összesítésben mégis bejöttek hatodiknak Suzuki Vitarájukkal. Hetedikként ért be Rusu Adrian és Nagy Adrián egy Opel Fronterával, míg nyolcadikként Chirigut Horia és Guta Cristian ért be egy Suzuki Grand típusú járművel.

A futamot követően a hivatalos díjátadás helyszínének a Miorita étterem terasza tökéletes választásnak bizonyult. A díjakat Roxana Ciuhulescu korábbi tévés műsorvezető, amatőr autóversenyző adta át.

A román országos ralibajnokság összesen öt futamból áll. A következőt Beszterce körül rendezik (június 19-21.), majd következik Nagybánya (július 24-26.), Brassó (szeptember 18-20.), végül pedig Temesvár (október 16-19). Az összesített rangsort értelemszerűen jelenleg az Ovidiu Domide - Daniel Nistor páros vezeti.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: