2008-07-23 13:29:21• hírek • Józsa János

Új igazolványokat kapnak

 Szerda délelőtt az Ostrovului utcán tartott vizsgálatot a lakossági nyilvántartó hivatal.

Kisebb tömeg gyűlt össze szerda dél előtt az Ostrovului utca egyik tömbházának bejáratánál, amikor a szatmárnémeti lakosságnyilvántartó hivatal szakemberei a helyszínen felmérést végeztek az ott lakók személyi igazolványainak hatályosságát illetően.

Az Ostrovului utca CD 2-es száma alatti tömbház többségében romák által lakott. Gyakori jelenség ugyanakkor, hogy a tömbházban olyan személyek is huzamosabb ideig tartózkodnak, akiknek nem oda szól az igazolványuk. A lakosságnyilvántartó hivatal elsődleges célja azonban az akcióval az volt, hogy felmérjék, kiknek van még érvényben a személyi igazolványuk, a többség ugyanis csak ideiglenes személyi igazolvánnyal rendelkezik és azok is már érvényüket vesztették.

A lakók készséggel vetették alá magukat a vizsgálatnak, hiszen a hivatal kirendelt emberei az igazolványokkal kapcsolatos információk mellett felvilágosítást adtak az elérhető segélyekkel kapcsolatban is. Szankciókat, büntetéseket semmilyen esetben nem szabtak ki, még azon személyek is csak javaslatokat kaptak helyzetük megoldására, akiknek más lakhely jelent meg a régi igazolványában, mint ahol most tartózkodik. 

 
 
 
 
J.J.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: