2014-04-10 16:49:34• hírek • Kocsis Zoltán

Gyomlálják már a virágokat a parkban!

Rendkívüli tanácsülésre ültek össze a Szatmárnémeti Városi Tanács tagjai csütörtökön, amelynek egyik pontja érintette a város parkjainak karbantartása körüli tarthatatlan állapotokat is. Az önkormányzat a közbeszerzési szerződés megkötéséig is megpróbálja kiszerződni a munkálatokat.

Amint arról szerdai cikkünkben beszámoltunk, a tavalyi év végén lejárt a szerződésük azoknak a cégeknek, amelyek Szatmárnémeti parkjainak és zöldövezeteinek karbantartásáért feleltek. A polgármesteri hivatal ugyan tavaly ősszel új licitet hirdetett, ám bizonyos hibák miatt ezt érvényteleníteni kellett. Az újabb kiírás jelenleg is zajlik, a zöldövezetek növényei pedig nőnek. A karbantartás feladatai így egyelőre az önkormányzathoz tartozó közterület-fenntartó szolgálat (ADP) ölébe pottyant, a szükséges szakértelem és humán erőforrás hiányában azonban annak minősége komoly kívánnivalót hagy maga mögött.

A csütörtöki tanácsülésen Maskulik Csaba tanácsos felhívta kollégái figyelmét, hogy a törvény szabta keretek között a város 100.000 eurós összegig közbeszerzési licit nélkül is kiszerződhet egy-egy munkát. Így a következő négy évre érvényes szerződések megkötéséig a fenti összeg fejében lehetőség van szerződést kötni szakavatott céggel vagy cégekkel.

Szerdai cikkünk ugyanakkor nem maradt következmények nélkül. Csütörtök délután a Szabadság-tér virágágyásait kezelésbe vették az ADP „szakemberei", akik elkezdték kigyomlálni az árvácskák mellőli gazt. Dan Babut városmenedzser a tanácsülés után elmagyarázta, nem a közbeszerzési pályázat hibái miatt kellett érvényteleníteni a közbeszerzési folyamatot, hanem a kivitelezőktől kapott ajánlatok nem feleltek meg a kiírás követelményeinek.

Babut megerősítette azon információinkat is, mely szerint Szatmárnémeti tavaly 2,4 millió lejt költött a zöldövezetek karbantartására. A következő öt hónap munkálataira tehát 100.000 eurót fordíthat az önkormányzat. Babut szerint ez elegendő a város parkjainak karbantartására. A negyedekben található zöldövezetekre viszont már nem.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: