2014-08-20 16:34:16• hírek • Szatmár.ro

Budaházi Tibor alkotásaiból nyílt kiállítás

A 60 éves, szatmári gyökerekkel rendelkező festőművész életművének egy részét mutatja be a Képzőművészeti Múzeumban.

Számos neves képzőművész, zenész tette tiszteletét a szerdán 16 órakor megtartott kiállításmegnyitón. Ezek javarésze a kiállító egykori osztálytársai voltak, így egyfajta osztálytalálkozó-jellege is volt a figyelemreméltó alkotásokból álló tárlat megnyitójának. Ugyancsak egy osztálytalálkozón, a 40 éves érettségi találkozón vetődött fel az ötlet: lassan elérkezett az ideje, hogy Budaházi a szatmáriaknak is megmutassa munkáit.

A kiállítás végül összejött, a több mint 40 éve alkotó művész pedig életművének egy szeletét, egy 50 alkotásból álló válogatást hozott el Szatmárnémetibe.

Budaházi Tibor Kőszegremetén született, egy ideig Nagypeleskén élt, ott járta ki elemi iskolai osztályait. Szatmárnémetiben folytatta tanulmányait, a Képzőművészeti Líceumban érettségizett, majd 1986-ban áttelepült Magyarországra, azóta Zalaegerszegen él. Diplomáit már az anyaországban szerezte meg, a Juhász Gyula Főiskolán elvégezte a rajz szakot, majd a Szegedi Tudományegyetemen vizuális kultúra szakon végzett. Jelenleg a festészet mellett Zalaegerszegen egy egyházi iskolában tanít képzőművészetet.

"Munkáim töredékesek: jeleket, jelrendszereket, könyvmásolatokat szoktam feldolgozni. Ezt otthonról hoztam magammal: édesapám tanító volt, körül voltunk otthon véve könyvekkel, iratokkkal, újságokkal" - mondja Budaházi Tibor.

A tárlat szeptember 13-ig lesz megtekinthető a Szatmárnémeti Képzőművészeti Múzeumban.

Budaházi Tibor kiállítása

Budaházi Tibor kiállítása

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: