2017-01-10 21:21:41• hírek • Kocsis Zoltán

Gyenes Mani ismét közel az első húszhoz

Kedden teljesítette a Dakar mezőnye a nyolcadik versenynapot, négy etappal a vége előtt pedig Gyenes Emánuel a 22. helyen áll összesítésben. Mani kedden a 20. helyen ért célba.

A mezőny a bolíviai Uyuni városából indult egy maratoni nap után - azaz a hétfői futam után a szerelők nem végezhették el az esetlegesen szükséges javításokat. A versenyzőkre 892 kilométer várt, amiből 492 volt a mért táv. A tervek szerint az argentínai Salta városában kellett volna nyugovóra térniük. Az özönvízszerű eső miatt azonban hatalmas területek, utak kerültek víz alá, így adott pillanatban úgy tűnt, nem Salta, hanem a szintén argentínai Tilcara városa lesz a célállomás.

A keddi pálya hullámvasúthoz hasonlított - Maniék 3600 méteres tengerszint feletti magasságból indultak, majd 4200 méterre emelkedtek. Innen 3000 méterre ereszkedtek le, majd ismét emelkedő következett, ezúttal 4474 méterre, hogy aztán 3400 méterre ereszkedjenek le ismét. Ráadásul az első szakaszon folyómedreken kellett átkelniük, aztán dűnék között kanyarogtak, végül kanyonok mutatták az utat.

A keddi napot Gyenes a 21. helyen zárta (a Dakar hivatalos honlapja előbb a 20. helyet tüntette fel) 4 óra 47 perccel, 19 perccel elmaradva a győztes Joan Barreda-Bort mögött. Matthias Walkner zárt a második, Sam Sunderland pedig a harmadik helyen. Összesítettben az Autonet Motorcycle Team versenyzője vasárnapi büntetését követően ismét közel került az első húsz helyhez, hisz jelenleg 27. helyen áll (a verseny honlapja előbb a 22. pozíciót jelölte meg) 3 óra 19 perccel Barreda-Bort mögött. A második helyen Pablo Quintanilla, a harmadikon pedig Adrien van Beveren áll.

Szerdán elvileg Salta és Chilecito között 977 kilométert kell megtenniük Maniéknak, ebből 406 kilométer lesz a mért szakasz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: