2014-07-31 15:35:53• hírek • Szatmár.ro

Szatmári színekben indul a Dakarra Gyenes Emanuel

Az Autonet Motorcycle Team versenyzőjeként indul a január 4-én kezdődő Dakaron a szatmári Gyenes Emanuel. A világ legnehezebb motorversenyén jövőre már biztos résztvevő sportoló ezzel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót csütörtökön fő támogatója, az Autonet szatmárnémeti székhelyén.

Nagy elvárásokkal és nagy teherrel a vállán indul el Gyenes Mani a januárban startoló terepmotor-versenyen, a Dakaron. Bizonyítani akar, szeretne a legjobb 15 motoros között végezni, valamint szeretné méltóképpen képviselni Szatmárnémetit és az őt elindító csapatot. Többek között erről szólt a szatmárnémeti Autonet-központban megtartott sajtótájékoztató, amelyen Ilonczai Tamás marketingigazgató köszöntötte a jelenlevőket, majd átadta a szót a Dakar-ralit már négyszer megjárt motorosnak.

Gyenes Dakaros karrierje során indult már magyarországi és brassói színekben az embertpróbáló versenyen, a jövő év elején induló, 9 ezer kilométeres megmérettetés lesz az első alkalom, hogy szatmári színekben húzza majd a gázt a nehéz terepen.

"Nagyon örülök neki, hogy egy szatmári cég ilyen nagy százalékban támogat, s annak, hogy segítségükkel további neves autóalkatrész-gyártók, világmárkák álltak mellém. Támogatást kértem a Szatmár Megyei Tanácstól is, akiktől már meg is kaptam a pozitív visszajelzést, már csak a helyi tanács és a polgármesteri hivatal válaszára várok" - mondta Gyenes.

"Az Autonettel megkerestük néhány nagy beszállítónkat, akik úgy döntöttek, támogatják Gyenes Emanuelt az indulásban. Mellénk állt a Schaeffler-csoport, a Delphy és a TRW is" - magyarázta Ilonczai.

A szatmári motoros azzal a versenygéppel tér vissza a tereprali-versenyre, amellyel 2012-ben már megjárta azt. Ez egy 450-es KTM motor, ám az indulás előtt ezt még szétszedik és minden fontos alkatrészt kicserélnek benne - így is pénzt takarítanak meg, de úgy tűnik, hogy 2016-ban már nem tudják elkerülni a motorvásárlást.

Gyenes Emanuel és Ilonczai Tamás

Gyenes idén júniusban már edzett egy tartalmasat a jövő év eleji versenyre - Tunéziában motorozott, hogy visszaszokjon a sivatagi körülményekhez. 2012-ben volt utoljára a Dakaron, emiatt van mit behoznia - a két év kihagyás sajnos nagyon sokat számít. Ennek ellenére nagy reményekkel vág neki a versenynek: a legjobb 15-ben szeretne végezni, ami karrierje eddigi legjobb eredménye lenne. A rajtig viszont sokat kell dolgozni: sok edzés vár még rá, de meg szeretné nyerni a hetedik román enduro-cross bajnoki címét, ami igazán jól mutatna a már megszerzett hetedik enduro-bajnoki cím mellett.

"Nagy izgalommal várom a versenyt és tele vagyok kíváncsisággal. Mennyit fejlődtek azok, akik eddig előttem végeztek? Mennyivel lettek jobbak, akiket eddig megvertem? Sajnos a válaszokra január közepéig várnom kell" - mondja Mani.

A 2015-ös Dakar-rali január 4-én rajtol el és 15-én ér véget. Ez idő alatt a versenyzők több mint 9 ezer kilométert tesznek meg a vadregényes tájakon. Sokak számára már a verseny befejezése is szép eredménynek számít, versenyezzen az autóval, kamionnal vagy motorral. Gyenes nem kis célt tűzött ki maga elé - bízunk benne hogy sokan szurkolnak majd Szatmár egyik büszkeségének a verseny ideje alatt!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: