2014-07-21 11:04:03• hírek • Szatmár.ro

Gyenes idén is végigment a Red Bullon

fotók: redbullromaniacs.ro
fotók: redbullromaniacs.ro

Szombaton ért véget a verseny, de a végleges eredmények még mindig nem kerültek fel a hivatalos oldalra.

Majdnem egy hete, kedden vette kezdetét a Red Bull Romaniacs, a világ egyik legnehezebb hard-enduró motorversenye. Ezen részt vett a szatmári Gyenes Emanuel is, aki a világon egyedüliként az összes ezt megelőző ilyen versenyen elindult és végig is ment. Idén, a XI. Red Bull Romaniacson is sikerült végigmennie a szatmári motorosnak, ezzel pedig továbbra is egyedülálló a teljesítménye - igaz, azt még ő maga sem tudja, hogy hanyadik helyen végzett összetettben.

"Minden évben nagyon jó volt a szervezés, nem tudom, hogy idén mi történhetett, de az eredmények még mindig nem jelentek meg a verseny weboldalán. Én úgy tippelem, hogy ötödikként végeztem" - nyilatkozta a Szatmár.ro-nak hétfő délelőtt Gyenes Emanuel.

Az idei Red Bull Romaniacs a keddi prológból és négy versenynapból állt. A versenyzők Nagyszebenből indultak, hogy a Kárpátokon keresztül Petrozsényig motorozzanak majd vissza a kiindulási ponthoz. Gyenes ez alkalommal a 22 motorossal elrajtoló, második legnehezebb Silver Single kategóriában indult el.

Az idei verseny valószínűleg a sok technikai progléma miatt lesz emlékezetes a Dakart is többször megjárt motorosnak, hiszen az első napokban folyamatosan melegedett a jármű erőforrása, emiatt pedig többször is vissza kellett vennie a tempóból. Amikor ezt elhárították, a hátsó fék és az önindító hibásodott meg. Ennek ellenére sikerült végigmennie, bár kicsit csalódott: a dobogón akart végezni.

Az idei Red Bull Romaniacson a királykategóriát jelentő Gold Single-ben a brit Johnny Walker lett az első. Másodikként végzett a brit Graham Jarvis, aki már négyszer megnyerte a versenyt. Bronzérmes lett a dél-afrikai Wade Young, ami elég nagy meglepetés - a 18 éves motoros idén második alkalommal vett részt ezen a versenyen, hard enduróval pedig csak két éve kezdett komolyabban foglalkozni.

Tizenegyedszer tartották meg a hardenduró versenyt

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: