2016-12-07 19:58:54• hírek • Szatmár.ro

Gyalogos- és bicajos híd vezethet az új főtérről a plázába

Fotó: Civan.ro
Fotó: Civan.ro

Több újabb területet is sikerült megvásárolnia a NEPI befektetési alapnak a tervezett plázájuk helyének közelében, így maradhatnak az eredeti verziónál és a 18 ezer négyzetméteres kereskedelmi központ helyett egy 27 ezer négyzetméterest tudnak majd építeni. A polgármester szerint jövő karácsonyra át is adják majd a plázát.

Nemrég számoltunk be róla, hogy az egyik elismert gazdasági lapban is megjelent, hogy a dél-afrikai NEPI befektetési alap 2017-ben nyitja meg a Szatmárnémetibe tervezett plázáját, amely 18 ezer négyzetméteren várja majd a vásárolni és szórakozni vágyókat. Az eredeti tervben egy 27 ezer négyzetméteres pláza szerepelt, ám telek-problémák miatt végül a kisebbik mellett döntöttek.

Szerdán viszont Adrian Albu alpolgármester jelentette be a sajtótájékoztatóján, hogy a városvezetés konzultált a befektetési alap képviselőivel és kiderült, azok újabb területeket tudtak megvenni, így megépíthető lett a nagyobb bevásárlóközpont.

A Szatmár.ro az ügyben megkereste Kereskényi Gábor polgármestert is, aki megerősítette az információt. Sőt, egyéb jó hírrel is szolgált.

„Az RMDSZ már a plázaépítés első hírére felvetette, hogy egy gyalogos és kerékpáros híddal kellene összekötni az új főteret a bevásárlóközponttal. Erre a befektető is nyitott, sőt, felajánlották, hogy 100 ezer euróval járulnak hozzá a hídépítés tanulmányainak elkészítéséhez, illetve az építésre írt EU-s pályázathoz" - tudtuk meg Kereskényi Gábortól.

A polgármester szerint január-februárban még néhány dokumentumot be kell szerezzen a NEPI, a helyi tanácsnak pedig pár területcserét kell jóvá hagynia, azt követően viszont kezdődhet az építkezés - amelyet 2017 decemberére be is szeretne fejezni a befektetési alap.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: