2014-09-09 12:56:08• hírek • Kocsis Zoltán

Hamarosan lesz ivóvíz Adorjánban

Nem kell már sokat várniuk Adorján lakóinak arra, hogy ivóvíz folyjon a település házainak csapjából: a napokban elkezdték ugyanis a hálózat kiépítésének munkálatait.

„A napokban kezdtük a vezetékek lefektetését. Terveink szerint még az év végéig kiépítjük a teljes hálózatot", nyilatkozta a Szatmár.ro-nak Piricsi Artúr, Sárközújlak polgármestere. Tudni kell ugyanis, hogy a közel félezer lélekszámú település közigazgatásilag Sárközújlakhoz tartozik.

A teljes hálózat hossza eléri majd a hat kilométert: ebben benne van a Sárközújlak és Adorján közötti távolság, valamint a falu teljes utcahálózata is. A beruházást a helyi önkormányzat és az Apaserv vízszolgáltató közösen finanszírozza. Kettejük között már tavaly megszületett az egyezmény, akkor az Apaservnek az volt a feltétele, hogy Adorján lakosságának legalább fele igényelje az ivóvíz bekötését. Piricsi akkor elmondta, tervei között szerepel a víz bevezetése Kissárközre és Meggyesgombásra is.

Ha minden az elképzelések szerint halad és az idén kiépül a hálózat Adorjánban, az ott élők jövő ősszel nyithatják meg először csapjaikat. Ekkorra készül el ugyanis az Apaserv közel száz millió eurós masterplanjának keretein belül az új sárközújlaki vízmű. A projekt keretein belül Sárközújlakon 18 kilométer vízhálózat, 13 kilométer kanalizálási rendszer, továbbá egy vízmű, egy szennyvíztisztító állomás és négy pumpaállomás épül majd. Ezeknek 2015 végére kell elkészülniük.

Itt érdemes megjegyezni, hogy a munkálatoknál remek szolgálatot tesz az a munkagép, illetve a teherautó, amelyeket az önkormányzat az elmúlt másfél évben vásárolt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: