2016-12-13 08:18:53• hírek • MTI

Golden Globe - A Kaliforniai álom kapta a legtöbb jelölést

A Golden Globe-díjakat 74. alkalommal osztják ki. A január 8-i Los Angeles-i ceremónia házigazdája Jimmy Fallon komikus lesz.

A Kaliforniai álom (eredeti címén La La Land) kapta a legtöbb, hét jelölést a Golden Globe-díjra hétfőn Los Angelesben. Damien Chazelle filmje hét kategóriában esélyes a Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szervezetének (HFPA) elismerésére.

A Kaliforniai álom a 20th Century Women, a Deadpool, a Sing Street és a Florence - A tökéletlen hang című alkotásokkal van versenyben a legjobb filmvígjáték vagy musical díjáért.
Damien Chazelle esélyes a legjobb rendezőnek járó díjra, a kategória jelöltjei között szerepel rajta kívül Tom Ford (Éjszakai ragadozók), Mel Gibson (A fegyvertelen katona), Barry Jenkins (Moonlight) és Kenneth Lonergan (Manchester by the Sea).

Mel Gibson kivételével mindannyian esélyesek a legjobb forgatókönyvért járó díjra is. A kategória ötödik jelöltje Taylor Sheridan (Hell or High Water).

Golden Globe díjat kaphat a Kaliforniai álom két főszereplője, Emma Stone és Ryan Gosling is. A színésznő vetélytársai Annette Bening (20th Century Women), Lily Collins (Rules Don't Apply), Hailee Steinfeld (The Edge of Seventeen) és Meryl Streep (Florence - A tökéletlen hang) lesznek a vígjáték/musical kategóriában. Meryl Streep egy díjat biztosan kap: a szervezők már korábban közölték, hogy Cecile B. DeMille-életműdíjjal tüntetik ki a színésznőt, akinek egyébiránt a mostani a 30. jelölése.

Ryan Gosling pedig Colin Farrell (A homár), Hugh Grant (Florence - A tökéletlen hang), Jonah Hill (Haverok fegyverben) és Ryan Reynolds (Deadpool) mellett szerepel a legjobb színésznek járó díjért a vígjáték/musical kategóriában.

A filmdrámák között a Moonlight kapta a legtöbb, hat jelölést. Barry Jenkins felnőtté válásról szóló filmje mellett A fegyvertelen katona, Hell or High Water, a Lion és a Manchester by the Sea szerepel a kategória esélyesei között.
A legjobb drámai színésznő díjára Amy Adams (Érkezés), Jessica Chastain (Miss Sloane), a francia Isabelle Huppert (Elle), az etióp-ír Ruth Negga (Loving) és Natalie Portman (Jackie) esélyes.
A színészek közül ebben a műfajban Casey Affleck (Manchester by the Sea), Joel Edgerton (Loving), Andrew Garfield (A fegyvertelen katona), Viggo Mortensen (Szeleburdi család) vagy Denzel Washington (Fences) kaphatja a díjat.

A legjobb női mellékszereplőnek járó elismerésre Viola Davist (Fences), Naomi Harrist (Moonlight), Nicole Kidmant (Lion), Octavia Spencert (A számolás joga) és Michelle Williamst (Manchester by the Sea) jelölték.
A legjobb férfi mellékszereplő kategóriában Mahershala Ali (Moonlight), Jeff Bridges (Hell or High Water), Simong Helberg (Florence - A tökéletlen hang), Dev Patel (Lion) és Aaron Taylor-Johnson (Éjszakai ragadozók) van versenyben a díjért.

A legjobb idegen nyelvű film jelöltjei közé az Elle és a Divines című francia, a Toni Erdmann című német, Az Ügyfél című iráni és a Neruda című chilei alkotás került be, a nevezettek listáján szintén szereplő Tiszta szívvel című magyar film végül nem.

A legjobb animációs filmnek járó elismerésre a Kubo és a varázshurok, a Vaiana, az Életem Cukkiniként, az Énekelj! és a Zootropolis - Állati nagy balhé című alkotásokat jelölték.

A televíziós drámasorozatok mezőnyében a Trónok harca, a The Crown, a Stranger Things, a This is Us és a Westworld, míg a legjobb televíziós vígjátéksorozat kategóriában az Atlanta, a Feketék fehéren, a Mozart in the Jungle, a Transparent és Az alelnök szerepel a jelöltek között.
A legjobb televíziós minisorozat vagy film díjára a Bűnök és előítéletek, Az öltöztető, a The Night Manager, az

Aznap éjjel és az American Crime Story - Az O.J. Simpson-ügy esélyes.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: