2012-03-29 08:02:15• hírek • Kocsis Zoltán

Föld Órája Szatmárnémetiben is

Mint minden évben, a Föld Órája alatt március utolsó szombatjának estéjén idén is sötétségbe borul a fél világ. Vagy legalábbis bolygónk egy jó része.

A Föld Órája mozgalom 2007-ben indult Ausztráliában. Egy évvel később már nemzetközivé vált, míg 2009-ben már világméretű mozgalommal nőtte ki magát. A Természetvédelmi Világalap (World Wide Found for Nature - WWF) által szervezett mozgalom célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a klímaváltozás folyamataira, azok veszélyeire. Ekkor arra kérik a háztartásokat, vállalatokat, közintézményeket, hogy egy óra erejéig kapcsoljanak le minden olyan elektronikus eszközt, amely nem létfontosságú.

Noha a természetvédők világszerte bírálják az akciót, mondván, hogy inkább az ésszerű, takarékos és természetvédő energiafogyasztást kellene propagálni, a mozgalom egyre nő világszerte. Az idén 128 ország több, mint 4500 városa csatlakozik a hozzá - köztük Szatmárnémeti is.

A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint március 31-én, szombat este 20.30 és 21.30 órák között lekapcsolják a közvilágítást az új központban: a Coposu-sétány és a Közigazgatási Palota is sötétségbe borul.

Ez idő alatt az SZMDSZ és önkéntesek egy emberi órát alkotnak és gyertyákat gyújtanak az Október 25 téren, miközben a Csendőrség fokozottan vigyáz majd a résztvevők, érdeklődők, arra sétálók testi és vagyoni érintetlenségére. Föld órája Berlinben fotó: wwf.de

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: