2013-03-23 15:06:14• hírek • MTI

Föld órája - elsötétül a moszkvai Kreml is

Először csatlakozik a globális környezetvédelmi akcióhoz a Kreml, a Moszkva jelképének számító történelmi épületegyüttes, valamint az orosz kormánynak a népnyelven Fehér Házként is emlegetett székháza.

Oroszországban ötödik alkalommal tartják meg a világon a legnagyobb tömeget megmozgató akciót. A részvételre a Nemzetközi Űrállomásról Roman Romanyenko orosz űrhajós is felszólította az orosz lakosságot.  A Kremlben az államfő hivatalos rezidenciájának díszkivilágítását kapcsolják ki közép-európai idő szerint fél hattól egy órára - erről Vlagyimir Putyin orosz elnök rendelkezett.

A Föld óráján az államfői rezidencián csak az elnöki jelkép, az orosz nemzeti zászló, illetve a Kreml tornyain lévő rubin csillagok és a Szpasszkij-torony órája látható majd megvilágításban. Az elnöki hivatal sajtószolgálata arra is felhívta a figyelmet, hogy az államfő 2013-at a környezetvédelem évének nyilvánította Oroszországban  

A kivilágítást a Kreml fala alatt húzódó híres Sándor-kertben is kikapcsolják a Föld órája akció jegyében és csak az Ismeretlen Katona sírján ég majd az örökmécses.

A moszkvai patriarchátus engedélyével a Vörös tér szélén, a híres moszkvai CUM áruház és a Történelmi Múzeum között álló Istenszülő kazanyi ikonja templomának kivilágítása is megszűnik majd egy órára.

Az orosz fővárosban további 86 nevezetesség, közöttük a Verébhegyen magasodó Lomonoszov egyetem, a nem messze található Kijevi pályaudvar, a Luzsnyiki futballstadion, valamint a Dom na naberezsnyoj, az Anatolij Ribakov Arbat gyermekei című regényéből ismert szürke épület kivilágítását is kikapcsolják a Föld óráján.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: