2016-08-25 08:30:30• hírek • Szatmár.ro, refszatmar.eu

Főgondnokjelöltek bemutatkozása: Tatár Miklós

A Református Egyházat nem csak lelkipásztorok, hanem úgynevezett világi személyek is vezetik. Ahogy a lelkészek mellett ott van a gyülekezeti gondnok, ugyanúgy az egyházmegyére lebontva, az esperes mellett is ott van egy főgondnok, aki voltaképpen az ő elnöktársa. A Szatmári Református Egyházmegyében két főgondnokot is jelöltek a gyülekezetek: Dr. Puskás Csaba 29, Tatár Miklós pedig 10 jelölést kapott. Csütörtökön lesz a választói közgyűlés.

Tatár Miklós:

„Örömmel teljesítem a Te törvényedet, amit szívembe helyeztél." (Zsolt. 40,8)

Az egyház, ha helyesen van szervezve, Krisztusnak a földi országa, és aki ezen egyház vezetésére van elhívva, az Isten országának sáfára. Hogy az egyház valósággal Istennek háza legyen, ahhoz nem elég csupán az igehirdetés és a sákramentumok helyes kiszolgáltatása, hanem szükség van a fegyelemre is. Az egyház vezetésében és szervezésében Isten törvényének kell érvényesülnie.

Tekintsünk anyaszentegyházunk tekintélyére! Hogyan lehetne megreformálni? Megújulásra és nem baráti csoportosulásra gondolok, hanem Krisztus hű követésére.

Tatár Miklós vagyok, Bogdándon születtem 1954. szeptember 27-én - itt jártam vallásórára, itt konfirmáltam, itt esküdtünk meg feleségemmel, itt kaptam az alapokat családomtól és nagy szeretettel emlékezem id. Pál Károly és ifj. Pál Károly tiszteletesekre.

Az általános iskolát szülőfalumban végeztem, azután Nagyváradon folytattam a tanulást a Távközlesi iskolában, majd Szatmárnémetiben érettségiztem a 6-os számú ipari líceumban. Végzettségem elektromechanikus, 32 évet dolgoztam a Román Távközlésnél. Jelenleg nyugdíjas vagyok.

1990-ben választottak presbiternek a Szatmár Láncos templomban, mint új templom építő és gyülekezetszervező. 1993-ban megkezdődött az igazi munka az új templom építésével és a gyülekezet szervezése. 1996-ban megválasztottak a Szamosnegyedi gyülekezet gondnokává, majd 1999-ben főgondnokká. 2000-ben felszenteltük az újonnan épített templomot és hozzáfogtunk új parókiát építeni. 2002-ben nem vállaltam a főgondnokságot, azt gondoltam szüksége van az embernek egy kis pihenésre. Ebben az időszakban döbbentem rá, hogy Isten nem azért szólított meg, hogy pihengessünk ... A pihenő időben még nagyobb feladatot adott: a Presbiteri Szövetség megszervezését.  Megválasztottak a Presbiteri Szövetség elnökének, amit úgy gondolom, tisztességgel végeztem két mandátumon át, amit tovább nem vállalhattam. 2005-ben újraválasztottak a Szamosnegyedi Református Egyház főgondnokává, amit a mai napon is végzek.

2010-ben megválasztottak a Királyhágómelléki Református Egyházkerület presbiteri aljegyzőjének.

Köszönöm a nem várt és nem kért jelöléseket, Isten gazdag áldását kérem életükre és gyülekezetük életére! ,,kicsi vagyok én és megvetett, de a te határozataidról el nem feledkezem, a te bizonyságaidnak igazsága örökkévaló: oktass, hogy éljek!" (Zsolt. 119, 141-144)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: