2016-08-19 13:27:17• hírek • Szatmár.ro, refszatmar.eu

Esperesjelöltek bemutatkozása: Ilonczai Zsombor Ferenc

A Szatmári Református Egyházmegyében augusztus 25-én a közgyűlési tagok megválasztják az új vezetőséget. A Református Egyház feje azonban Jézus Krisztus marad ezután is. Az egyházmegye gyülekezeteinek jelölései alapján három lelkipásztor vállalta el az esperesi tisztségre való jelölést: 24 jelölést Király Lajos batizi-, 7 jelölést Ilonczai Zsombor szárazberki-, 5 jelölést pedig Simon Attila szatmárudvari lelkipásztor kapott. Ebben a sorrendben mutatkoznak be ők az alábbiakban.

Ilonczai Zsombor Ferenc bemutatkozása:

„Mindezekhez fölvevén a hitnek paizsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok; Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Lélek kardját, amely az Isten beszéde: " (Ef. 6:16-17). Pál apostolt idézve kezdem bemutatkozásomat, amelyben a mindenkori keresztyén ember felkészültségének és küzdelmének képét ábrázolja, aki tudja, hogy tettével és cselekedetével az Isten dicsőségét szolgálja. Életem harminchét-, lelkipásztori szolgálatom tizennégy esztendejének áldásaira ezen gondolatokkal adok hálát Istennek, érezvén az alkalmasságot arra, hogy ezt a szolgálatot még több felelősséggel és feladattal lehet bővíteni, ha az Úr is úgy akarja.

Szatmárnémetiben születtem egyszerű, dolgos szülők gyermekeként, akik velem egyetemben három gyermeket neveltek föl. Tanulmányaimat a 3-as számú Általános Iskolában kezdtem, majd a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban folytatva, érettségi oklevelet szereztem 1997-ben. Egyetemi tanulmányaimat a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézetben és az Aradi Vest Vasile Goldis Egyetemen végeztem, lelkipásztori illetve román-angol szakképesítéssel. Lelkipásztori szolgálatom első két évében segédlelkész lehettem a Szatmárnémeti-Németi gyülekezetben, majd azt követően a szárazbereki gyülekezetbe kaptam kinevezést, ahol kegyelméből tizenkét éve szolgálom a Mindenhatót. Közben családot alapítottam, házasságunkat Isten három gyermekkel áldotta meg: Zsófia (11), Szabolcs (9) és Gellért(1). A szárazberki esztendők igazi kihívást jelentettek a csapatként működő presbitérium számára, amelynek tagjaival eredményekben gazdag, áldásokkal teli együttlétet mondhatunk magunkénak: templom és parókia teljes fölújítása, ravatalozó és gyülekezeti otthon építése. Lelki és közösségi tevékenységeink: bibliaórák, kórus, amely rendszeresen részt vesz az egyházmegyei kórusseregszemlén, gyermek- és ifjúsági néptánccsoport, színjátszókör, amelynek tagjai esztendőként több bel- és külföldi eseményeken, fesztiválokon vehetnek részt. Közösségünk kulturális, de egyben megmaradási és a hármas határ menti települések összefogási erejét szolgálja az egyházközség által kezdeményezett Bocskai Kulturális Napok, a Farsangi- és Szüreti Mulatságok szervezése. Szárazberekre való kinevezésemmel egybeesik a Szatmárnémeti Református Gimnázium iskolalelkészi- és az egyházmegyei ifjúsági előadói szolgálataim is, amelyek nagyon sok áldást, tapasztalatot és kihívást jelentettek az elmúlt 12 esztendőben. Szolgálataimat igyekeztem mindig csapatban gondolkodva végezni, így az évek múltával az áldások sorozata sem maradtak el: nyári táborok, ifjúsági találkozók, jótékonysági estek, vetélkedők szervezésén túl az egyházmegye ingatlanainak bővítési és felújítási munkálataiból is kivehettem részem: a Nagytarnai Ecosunhome tábor pályázatának asszisztense, a Református Gimnázium födém és nyílászárók kicserélésének ötletgazdája, a pályázat megírója és a munkálatok levezetője voltam. Projektjeimmel számtalan eseményt szerveztünk, újíthattunk és alakíthattunk ki szaktermeket, gazdagíthattuk az iskola és az Esperesi Hivatal eszköztárát. A Reformáció Emlékbizottságának egyházkerületi tagjaként kezdeményezésemmel és koordinálásommal az elmúlt szűk esztendőben közel 9 millió forintot nyerhettek egyházmegyénk pályázó gyülekezetei és a Református Gimnázium. Mindezekben segítségemre voltak társaim, akiknek ezúton is megköszönöm támogatásukat.

Terveim: - a gyülekezetek lelki és testi gyarapítása.

  • egyházmegyei szociális tevékenységek akkreditálása és elindítása.
  • havonkénti munkagyűlés és szolgálati eligazítás az egyházmegye tisztségviselőivel.
  • az önkéntességi szolgálat kiterjesztése.
  • presbiterképzések szervezése.
  • a meghirdetett európai uniós és kárpát-medencei pályázati kiírások széleskörű kihasználása.
  • Kárpát-medencei Reformáció Emlékbizottság által meghirdetett pályázatok ismertetése, a gyülekezeti események szervezéséhez további támogatásnyújtás.
  • szakoktatás elindítása a Református Gimnáziumban a Kolozsvári Református Kollégium mintájára.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: