2017-01-12 15:06:15• hírek • Szatmár.ro

Figyelj az igehirdetésre! – Pályázat a refszatmar.eu-val

A reformáció nem más, mint igehirdetés. A 16. századi egyházreformáció 500. évfordulója alkalmából a refszatmar.eu, azaz a Szatmári Református Egyházmegye honlapja ezzel kapcsolatosan indít egy egész évre szóló nyereményjátékot. Minden hónapban sorsolnak nyertest, de mindenki győztes, aki figyel a prédikációkra.

A lényeg tehát ez: figyelni kell az igehirdetésre. Istentisztelet után a refszatmar@freemail.hu email-címre a következő kérdésekre lehet válaszolni: Mi volt az alapige? Ki hirdetett Igét? (nem kötelező) Melyik templomban vett részt az istentiszteleten? Néhány gondolat a prédikációval kapcsolatosan: mi maradt meg, esetleg saját gondolatokat is hozzá lehet fűzni. Elég néhány mondatban mindezeket megfogalmazni. Minden vasárnap várják a gondolatokat. A lényeg az, hogy jobban figyeljünk az igehirdetésekre, ezáltal Krisztusra.

Barth Károly teológus szerint ugyanis az igének hármas alakja van: a hirdetett, az írott és a kijelentett Ige. A hirdetett Igén értjük a prédikációt, az írott Igén a Bibliát, a kijelentett Igén Jézus Krisztust. Mind a három alakban Isten ugyanazon Igéje nyilatkozik meg. A most említett sorrend, csak reánk nézve, tapasztalati szempontból érvényes. Ha lényegi szempontból nézzük a dolgot és nem magunkra vonatkoztatva, akkor a sorrend megfordul, vagyis első a kijelentett, aztán következik az írott, s végül a prédikált Ige. Krisztus ugyanis megelőzi a Bibliát, a Biblia meg a prédikációt. Hozzá még nem csak idői, hanem lényegi szempontból is megelőzi, mert Krisztus nélkül nincs sem Biblia, sem prédikáció.

Mindenki győztes tehát, aki az igehirdetésre figyel, de egy értékes könyvcsomagot sorsolnak ki minden hónapban a refszatmar.eu-n azok között, akik részt vesznek a játékban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: